Vegán Rigó Jancsi
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Először készítsük el a krémet:
- 120 g Szafi Reform muffin lisztkeverék (Szafi Reform csokoládé ízű muffin lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g cikória porkávé
- 250 g kókuszkrém (habosítás előtt legalább 3 órára tegyük mélyhűtőbe) (kókuszkrém ITT!)
- 300 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a kávét.
Forraljuk fel a tejhelyettesítőt, majd öntsük a száraz hozzávalókra és alaposan keverjük össze.
Tegyünk az így kapott krém tetejére frissen tartó fóliát és hűtsük ki.
Verjük kemény habbá a behűtött kókusztejszínt, majd forgassuk bele a kihűtött krémet.
Gluténmentes vegán Rigó Jancsi
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 45 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2,5 g szódabikarbóna (1 csapott kávéskanál) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 80 g hűtőhideg kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 190 g hideg víz
Keverjük össze a lisztet a kakaóporral.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt és a szódabikarbónát.
Ezután öntsük őket egybe és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Simítsuk a masszát egy 23,5×19 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc. ( tűpróba szükséges )
Csokimáz hozzávalói:
80 g paleo csokoládé és 20 g kókusztejszín együtt felolvasztva.
Összeállítás:
Vízszintesen vágjuk ketté a piskótát, majd tegyük egy frissen tartó fóliával bélelt állítható keretbe.
Simítsuk az alsó lapra a krémet, majd fedjük be a másik lappal.
Végül vonjuk be olvasztott csokoládéval és néhány órára (de jobb egy éjszakára), tegyük hűtőbe.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!