Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Patócs Gábor)
Pestos-sajtos-sonkás csiga Szafi Free rostcsökkentett univerzális lisztből
Pestos-sajtos-sonkás csiga Szafi Free rostcsökkentett univerzális lisztből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Tészta hozzávalói:
- 160 g víz
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 30 g olvasztott (laktózmentes) vaj
- só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db l-es tojás
Töltelék:
- 1 üveg pesto
- csirkemellsonka csíkokra vágva
- reszelt sajt, amennyit nem sajnálsz
Kenéshez:
- 1 db tojás felverve
Megjegyzés:
Frissen bruuutál jóóó a tésztája. Másnapra/már ha marad / egy apró trükk, hogy olyan legyen mint frissen: 20 mp-re kb tedd be a mikróba és melegítsd meg.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel alaposan dolgozzuk el kb 5 percig. Hagyjuk pihenni 60 percet. Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A kenjünk meg pestoval a tésztát, szórd meg a csirkemell sonkával és sajttal.
Én téglalap alakú tésztát nyújtottam inkább, hogy minél vastagabb csiguszok legyenek.
Ha feltekerted vágd fel vastag szeletekre, helyezd egy tapadásmentes sütőpapírra őket. Én egy kis tepsibe tettem, hogy érjenek össze sütés alatt.
Az elkészített csiguszokat tedd be a sütőbe és 50 fokon légkeverésen hagyd kelni még 30 percig, majd kend le őket a tojással. Tekerd fel a hőfokot 160 fokra+légkeverés 20-25 perc alatt elkészül.”
Fahéjas csiga Szafi Free univerzális lisztből
(A recept készítője: Patócs Gábor)
Fahéjas csiga Szafi Free univerzális lisztből
„Egy biztos!! Imádni fogod ezt a csigát is!! Én már csigatésztának csak ezt készítem, nem próbálkozom másikkal, ennél jobb tésztát még nem sikerült csinálnom Szafis lisztből. Ebből készült a kakaós és a pestos-sonkás csiga is és még fog jó pár.”
Tészta hozzávalói:
- 160 g víz
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer/cukorral jobb lesz a tészta állaga/
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 30 g olvasztott vaj
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db m-es tojás
Fahéjas töltelék:
- 30-50 olvasztott vaj
- Fahéj ízlés szerint (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- Édesítőszer ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 db tojás felverve
Megjegyzés:
Frissen bruuutál jóóó a tésztája. Másnapra/már ha marad / egy apró trükk, hogy olyan legyen mint frissen: 20mp-re kb tedd be a mikróba és melegítsd meg.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel alaposan dolgozzuk el kb 5 percig. Hagyjuk pihenni 60 percet. Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
Én téglalap alakú tésztát nyújtottam inkább, hogy minél vastagabb csiguszok legyenek. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk az édesítőszeres fahéjjal.
Ha feltekerted vágd fel vastag szeletekre, helyezd egy tapadásmentes sütőpapírra őket. Én egy kis tepsibe tettem, hogy érjenek össze sütés alatt.
Az elkészített csiguszokat tedd be a sütőbe és 50fokon légkeverésen hagyd kelni még 30 percig, majd kend le őket a tojással. Tekerd fel a hőfokot 160 fokra+légkeverés 20-25 perc alatt elkészül.
Magában is tökéletes de egy vanília sodó rengeteg dob még az ízén.”
Patócs Gábor kakaós csigát is készített:
Töltelék:
- 30 olvasztott vaj
- 20 g kakaópor
- 15 g cukor/tudom cukor..de bármilyen édesítővel csináltam eddig sosem ízlett, így ezt a részét muszáj cukorral számomra/.
Kenéshez:
- 1 db tojás felverve
Megjegyzés:
Frissen bruuutál jóóó a tésztája. Másnapra/már ha marad / egy apró trükk, hogy olyan legyen mint frissen: 20mp-re kb tedd be a mikróba és melegítsd meg.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel alaposan dolgozzuk el kb 5 percig. Hagyjuk pihenni 60 percet. Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A kakaós töltelék hozzávalóit keverjük el csomómentesre majd kenjünk meg vele a tésztát.
Én téglalap alakú tésztát nyújtottam inkább, hogy minél vastagabb csiguszok legyenek.
Ha feltekerted vágd fel vastag szeletekre, helyezd egy tapadásmentes sütőpapírra őket. Én egy kis tepsibe tettem, hogy érjenek össze sütés alatt.
Az elkészített csiguszokat tedd be a sütőbe és 50fokon légkeverésen hagyd kelni még 30 percig, majd kend le őket a tojással. Tekerd fel a hőfokot 160 fokra+légkeverés 20-25 perc alatt elkészül.”
Szafi Free gluténmentes kakaós csiga
Szafi Free gluténmentes fahéjas csiga muffin
(A recept készítője: Patócs Gábor)
Tészta hozzávalói:
- 160 g víz
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer/cukorral jobb lesz a tészta állaga/
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 30 g olvasztott vaj
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db m-es tojás
Fahéjas töltelék:
- olvasztott vaj
- Fahéj ízlés szerint (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- Cukor/édesítőszer ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 db tojás felverve+hozzá 1 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel alaposan dolgozzuk el kb 5 percig. Hagyjuk pihenni 60 percet. Lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a töltelékkel. Tekerjük fel, majd vágjuk darabokra/mintha csiga készülne/és ezeket helyezzük bele egy muffin sütő formába, tedd be a sütőbe és 50 fokon légkeverésen hagyd kelni még 30 percig, majd kend le őket a vajas tojással. Tekerd fel a hőfokot 170 fokra+légkeverés kb 25-30 perc alatt elkészül. Sütési idő sütőnként eltérhet.
Update (Ti Készítettétek):
„Minden túlzás nélkül életem kakaós csigái.”- írta fotójához Dani Dorottya
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!