Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free rostcsökkentett mákos piskóta citromos mascarpone krémmel
Szafi Free rostcsökkentett mákos piskóta citromos mascarpone krémmel
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Én nagyon ritkán sütök tortát, az valamiért nekem mindig egy kicsit para süti. A legfontosabb természetesen mindig az íze, de azért az a bizonyos külcsín sem mindegy. Nézegettem sokáig ezt a tortát és azt hiszem, egy kicsit szerelmes lettem belé. Azt nem mondom, hogy nehéz szívvel vágtam meg, mert izgatottan vártam az izén kívül a látványát is. Hát nekem bejön kívül, belül egyaránt. Olyan kis formás dísz lehet az ünnepi asztal kellős közepén. A piskóta egy nagyon könnyed, mákos alap, Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékkel, a krém pedig egy laza, citromos, mascarpone (növényi). A torta maga cukormentes, természetesen a díszítés full cukor. A receptben szereplő krém mennyisége viszont bőségesen elegendő a torta burkolásához is, így a cukormentesség sem probléma.”
2 db piskóta hozzávalói:
- 2 x 2 db “M-es” méretű tojás
- 2 x 50 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 2 x 30 g darált mák
- 2 x 2 evőkanál Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
1 db vékony piskóta:
- 1 db “M-es” méretű tojás
- 25 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 15 g darált mák
- 1 evőkanál Szafi Refom eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
Citromos mascarpone krém:
- 500 g mascarpone (növényi)
- 250 g tejszín (növényi)
- 3-5 evőkanál Szafi Reform eritrit por (ízlés szerint) (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1/2 citrom leve, reszelt héja
- szükség esetén 1-2 csomag habfixáló
Burkoláshoz (opcionális):
- 200 g margarin
- 180 g porcukor
- 500 g fehér fondant
- ízlés szerint piros, zöld fondant a díszítéshez
Elkészítés:
A vastagabb piskótákat is érdemes egyenként sütni. A tojásokat verjük kemény habbá az édesítővel, majd óvatosan keverjük bele a liszt és a mák keverékét.
A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. A vékonyabb tészta kb. 20 perc alatt elkészül.
A krémhez a mascarponet keverjük habosra a por állagú eritrittel, verjük fel a tejszínt kemény habbá és óvatosan forgassuk össze a krémeket, majd ízesítsük citrommal.
A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel. A krém mennyisége elegendő a torta burkolásához is.
Ha fondantos burkolást készítünk, keverjük habosra a margarint a porcukorral és vonjuk be ezzel a tortát. Tegyük a hűtőbe pár órára.
A fondantot keményítővel megszórt felületen nyújtsuk ki és simítsuk a tésztára.
Ízlés szerint díszítsük a tortát.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!