Gluténmentes brownie keksz Szafi Free instant kakaó italporból
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes brownie keksz Szafi Free instant kakaó italporból
Hozzávalók:
- 70 g Szafi Free instant kakaó italpor (Szafi Free instant kakaó italpor ITT!)
- 100 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g cikória porkávé
- 50 g víz
- 70 g paleo csoki
- 1,5 púpos ek. aprított pekándió (a sütés előtti szóráshoz)
Elkészítés:
Keverjük össze a kakaóport a kávéval és a sóval.
Öntsük a vizet és az édesítőt egy tálba, adjuk hozzá az apróra tördelt csokit, és gőz fölött olvasszuk meg.
Ezután öntsük hozzá a kakaóport és dolgozzuk csomómentesre.
1/2 ek-nyi masszát tegyünk sütőpapírral fedett tepsire, majd vizes kanállal terítsük el kb. 8-8,5 cm-es körlappá. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz.)
Végül szórjuk a felületükre az aprított diót.
Összesen 10 db lesz a fenti mennyiségből.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Gluténmentes vegán brownie keksz
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 16-18 perc.
Ha kisültek, nagyon puhák lesznek, ezért hagyjuk a tepsin kihűlni őket. Kb. 40 perc után keményedik, majd ropogóssá válik. (Én hidegre raktam míg megkeményedett.)
Update (Ti Készítettétek):
„Gyors és egyszerű receptet keresgéltem, mikor rátaláltam erre a szuper brownie kekszre.
Gondoltam, nagyot alkotok, ha nem keksz formájúra sütöm meg. Ez lett a végeredmény. A szélei brutál ropogósak lettek, a közepe elképesztően omlós. Igazi brownie hatását kelti. Nekem bejött. Szórtam sütés előtt, csoki pasztillát is a tetejére, de beleolvadt az összes, szóval az sem emeli a fényét. De szerintem, így is elég menő lett.”- írta fotójához Bíró Szilvi
Szafi Free gluténmentes brownie muffin
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!