Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes puncstorta
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes puncstorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók 2 db 20 cm átmérőjű tortaformához:
- 500 g víz
- 50 g citromlé
- 4 g citromhéj
- 4 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 25 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 300 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Töltelék:
- 2 torta púpos része összetépkedve
- 2 ek. Szafi Reform cukrozatlan kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 330-350 g (hozzáadott)cukormentes sárgabarack lekvár r (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 2 ek. puncs aroma (puncs aroma ITT!), ha nincs akkor rumaroma (rum aroma ITT!)
- 2 ek. gluténmentes puncs ízesítésű pudingpor (gluténmentes puncs ízesítésű pudingpor ITT!)
Puding:
- 4 dl növényi ital
- 1 csg. gluténmentes puncs ízesítésű pudingpor
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 4 g zselatinpor (zselatin ITT!), VAGY 2 g agar-agar por (agar-agar ITT!)
- ha zselatin akkor 5x-ös víz (20g) a megduzzasztásához
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük és sütőpapírral bélelt 2 db 20 cm -es tortaformába elosztjuk, majd előmelegített 180°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk rácson kihűlni, majd vegyük ki a formából és vágjuk le a púpos részeket (ez kell a töltelékbe).
Mindkét lapot felezzük meg.
A töltelék hozzávalóit villával összetapicskoljuk, adunk hozzá 4 ek. barack lekvárt is és elkezdjük összeállítani.
Piskótát megkenjük lekvárral, majd a masszából megy rá, megint lekvár, aztán piskóta, és ez még 1x. A zselatint megduzzasztjuk.
Majd a pudingot közben elkészítjük. Ha zselatin, akkor menjen bele épp amikor kész lett, ha agar – agar por, akkor kicsit előbb, hogy sűrítse be jobban. Aztán kenjünk egy réteget a lapra majd piskóta lap következik, erre lekvár, utolsó kekszes massza, megint lekvár és az utolsó piskóta lap. A maradék pudinggal kenjük meg a tetejét. Ha jól csináltuk, pont a forma teteje a vége.
Tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!