Gluténmentes vegán gofri Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes gofri Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverékből
Ropogós, mellékízmentes. Nem ragad a sütőbe.
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 8 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 10 g flakonos citromlé
- 130 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban, a sót, az édesítőt és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük 10 percig, közben közepesnél magasabb hőfokra melegítsük fel a gofrisütőt.
Sütés:
Osszuk a masszát 2 részre, és olajjal kikent gofrisütőben 5-6 percig süssük. (Minden sütés előtt ki kell kenni.)
Megjegyzés:
Minél tovább tovább sül, annál ropogósabb lesz.
Szafi Free köles alapú gofri tojással készítve
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free köles alapú gofri tojással készítve
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 tojás (héj nélkül 102 g)
- 50 g folyékony laktózmentes vaj
- 15 g flakonos citromlé
- 200 g laktózmentes tej vagy Alpro cukormentes mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban, a sót, az édesítőt és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 10 percig, közben melegítsük fel közepesnél magasabb hőfokra a gofrisütőt.
Sütés:
Osszuk a masszát 4 részre, és olajjal kikent (csak első előtt kell), gofrisütőben 3-4 percig süssük.
Megjegyzés:
- Minél tovább tovább sül, annál ropogósabb lesz (kb. 8 – 10 perc).
- Mandulaitallal készítve tovább kell sütni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!