Cukkinis epres gombóc Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Cukkinis epres gombóc Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free kölesalapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 156 g apróra reszelt cukkini, nem kell a levét kinyomni
- 50 g víz
- + 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 9 db kisebb eperszem (82 g)
- + 8 g négyszeres erősségű édesítő 1/2 kk. őrölt fahéjjal (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!) keverve az eper szórásához
- + 60 g Szafi Free gluténmentes morzsa szárazon pirítva a gombócok forgatásához (Szafi Free gluténmentes morzsa ITT!)
Szafi Free vegán cukkinis epres gombóc
Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben a sót, az édesítőt.
Keverjük bele a cukkinit, majd gyúrjuk össze a liszttel.
Fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ez idő alatt, kevés sóval kezdjünk el forralni 2 l. vizet és pirítsuk meg a morzsát.
Ha letelt a 10 perc, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és nyújtsuk kb. 7-8 mm vastagra.
Szaggassuk ki 8,5 cm-es kiszúróval.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, míg a tészta elfogy.
Összesen 9 db lesz belőle.
Ezután tegyünk mindegyik közepére 1-1 szem epret, szórjunk rá kevés édesítős fahéjat, majd zárjuk a töltelékre a tésztát.
Ha felforrt a víz, egyszerre rakjuk bele a gombócokat.
Újraforrástól számítva, közepes hőfokon főzzük 6 percig.
Ezután szedjük ki őket hideg vízbe.
2 perc után öntsük le róla a vizet és fogassuk meg a morzsában.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!