Eperkrémmel töltött csúsztatott palacsinta Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Eperkrémmel töltött csúsztatott palacsinta Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
Tojással készült változat:
- 150 g Szafi free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 8 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 4 db M-es tojás
- 40 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 250 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- + 1 g olaj a serpenyő kenéséhez (csak az első előtt kell)
Habosítsuk ki a tojásfehérjéket a sóval, a tojássárgákat pedig az édesítővel, az olajjal és a mandula itallal.
Ezután dolgozzuk el csomómentesre a tojássárga habban a lisztet, és keverjük bele a citromhéjat.
Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
Sütés:
Közepes hőfokra (indukciós tűzhely 14 fokozatból a 10-es) melegítsük fel az olajjal kikent palacsintasütőt.
Terítsünk el benne kb. 80-90 g masszát, és süssük, míg a felülete is megdermed.
Ha kész csúsztassuk ki a tésztát egy tányérra.
A maradék masszával is így járjunk el.
VEGÁN változat:
- 150 g Szafi Free kölesalapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 10 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g reszelt citromhéj
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g citromlé
- 60 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 250 g víz
- + 1 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) a serpenyő kenéséhez (csak az első előtt kell)
Keverjük össze a lisztet a pudingporral.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban, az édesítőt, a sót és a szódabikarbónát, majd dolgozzuk el benne csomómentesre a lisztet.
Pihentetés nélkül kezdjük el sütni.
Sütés:
Közepes hőfokra (indukciós tűzhely 14 fokozatból a 10-es) melegítsük fel az olajjal kikent palacsintasütőt.
Kb. 80 g. masszát terítsünk el benne, és süssük, míg a felülete is megdermed.
Ekkor csúsztassuk le egy tányérra a kész palacsintát.
Eperkrém:
Szafi Reform eperpuding (Szafi Reform epres pudingpor ITT!) a csomagolás lévő recept szerint, 100 g poralap-ból készítve, friss eperdarabokkal.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!