„Sajtos”-zöldséges töltött bagett Szafi Free univerzális lisztből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
„Sajtos”-zöldséges töltött bagett Szafi Free univerzális lisztből
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 280 g langyos víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g olíva olaj a sütés előtti kenéshez
Töltelék hozzávalói:
- 230 g hozzáadott cukortól mentes mexikói zöldségkeverék
- 60 g reszelt Nurishh sajt
Elkészítés:
Keverjük el a vízben a sót és az élesztőt, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk össze.
Ha összeállt a tészta, borítsuk ki lisztes munkafelületre, dolgozzuk át, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra és formázzunk kis golyókat belőlük.
Az így kapott tésztadarabokból nyújtsunk 23×10 cm-es ovális lapokat (10 cm a legszélesebb ponton – középen).
Osszuk el a közepükön a sajtot, majd a zöldségkeveréket.
Hajtsuk egymásra a szabadon maradt széleket és szorosan zárjuk össze.
Az összedolgozott részével lefelé, tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire.
Hosszanti irányban, ferdén 2 helyen vágjuk át a tésztát.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük le őket az olajjal.
Szafi Free gluténmentes „sajtos”-zöldséges töltött bagett
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 28 perc. (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
Szafi Free gluténmentes vegán mexikói töltött bagett készítése (AirFryerben) TikTok videó:
|
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!