Szafi Free gluténmentes hagymás-„sajtos” pogácsa
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes hagymás-„sajtos” pogácsa
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 12 g Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 8 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 8 g Szafi Reform vöröshagyma granulátum (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!)
- 1 g őrölt bors
- 20 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 280 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal keverjük, még besűrűsödik.
Lefedve pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre és dolgozzuk át.
Nyújtsunk belőle 2 cm vastag lapot, rácsozzuk be a tetejét és szúrjuk ki 4,5 cm-es pogácsaszaggatóval.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, még a tészta elfogy.
Összesen 18 db lesz.
Sodorjuk meg a pogácsákat, majd tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük 20 percig.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le őket az olajjal.
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Ha kisültek, rácson hűtsük ki.
A 18 db pogácsa súlya 476 g.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!