Vegán kakaós-meggykrémes szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Vegán kakaós-meggykrémes szelet
Először készüljünk elő a töltelékkel:
- 500 g magozott meggy
- 100 g Szafi Free köles (szárazon mérve) (Szafi Free köles ITT!)
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 5 g pektin (pektin ITT!)
- 300 g víz
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Adjunk 200 g vízhez 1 g sót, öntsük hozzá az alaposan átmosott kölest.
Forraljuk fel, majd lefedve, alacsony hőfokon főzzük 12 percig.
Közben rakjuk a meggyet egy kisebb edénybe, tegyünk hozzá 100 g vizet.
Forraljuk fel, majd fedő nélkül, közepesnél kicsit magasabb hőfokon főzzük 35 percig.
Keverjük össze az édesítőt a pektinnel, öntsük a meggyhez és főzzük tovább, állandó kevergetés közben 5 percig.
Ezután, öntsük össze a meggyet a főtt kölessel és botmixerrel pépesítsük.
Felhasználásig hagyjuk a konyhapulton.
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 65 g Szafi Free világos puha lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Free kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 15 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 8 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g reszelt citromhéj
- 10 g citromlé
- 180 g víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet, a citromlevet és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Simítsuk a masszát egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába.
(Ha közben besűrűsödik, vizes spatulával egyengessük el.)
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 15 perc.
(A sütés alatt zsugorodni fog.)
A sütemény tetejére csokimáz:
- 100 g paleo csokoládé (paleo csokoládé ITT!)
- 50 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 10 g kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
A fenti hozzávalókat olvasszuk össze.
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortaformát.
Tegyük az aljára a piskótát, majd simítsuk rá a krémet.
Dermedésig tegyük hűtőbe.
Ezután kenjük rá a csokikrémet, néhány meggyel díszítsük, és tegyük ismét a hűtőbe, még ez is megdermed.
(Nálam 1 éjszakát töltött a hidegben, csak ezután szeleteltem.)
Szafi Free gluténmentes vegán kakaós-meggykrémes szelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!