Szafi Free vegán borsófehérjés rántott szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán borsófehérjés rántott szelet
Rántott szelet hozzávalói és elkészítése:
- 50 g Szafi Free borsófehérje granulátum (Szafi Free borsófehérje granulátum ITT!)
- 25 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 8 g Szafi Free sörélesztő pehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- késhegynyi őrölt bors
- 110 g forró víz
- + 2 púpos ek. morzsa bundázáshoz (Szafi Free gluténmentes morzsa ITT!)
- + 3 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Mozsárban aprítsuk össze a borsófehérjét. (Így homogénebb lesz a massza.)
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet, és fakanállal dolgozzuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük, 15 percig.
Eközben készítsünk elő zsemlemorzsát, és kapcsoljuk be a sütőt 160 fokra.
Ha letelt a pihentetési idő, gyúrjuk össze a masszát és osszuk 2 egyenlő súlyú darabra.
Szórjuk a morzsát a munkafelületre, nyújtsuk ki őket kb. 5-6 mm vastagra úgy, hogy mindkét oldalát nyújtsuk a morzsában.
(Így sütés után nem fog lepotyogni róluk a morzsa.)
Ezután tegyük a szeleteket sütőpapírral fedett tepsire, majd fújjuk le őket az olaj felével.
Vegán borsófehérjés rántott szelet
Sütés:
160 fokra melegített sütőben, légkeveréssel, oldalanként 8-10 perc- fordításkor fújjuk le a maradék olajjal őket. (Ha szép színt kapott a morzsa, kész is van.)
A sütésre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek.
Szafi Free vegán borsófehérjés rántott szelet készítése TikTok videó:
|
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!