Gluténmentes vegán kakaós-„túrós” kocka
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes vegán kakaós-„túrós” kocka
Először készítsük el a krémet:
- 200 g köles (Szafi Free köles ITT!)
- 22 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 8 g vanília paszta
- 35 g frissen csavart citromlé
- 750 g víz
Folyó víz alatt alaposan mossuk le a kölest, majd öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a sót és forraljuk fel.
Ezután, lefedve, alacsony hőfokon főzzük 15 percig.
Ha elkészült, rakjuk bele a többi hozzávalót és botmixerrel pépesítsük.
Fedjük le és felhasználásig hűtsük ki. (Langyosan már használhatjuk.)
Gluténmentes vegán kakaós-„túrós” kocka
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 160 g Szafi free világos puha kenyérliszt keverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 30 g zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 28 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 6 g vanília paszta
- 25 g frissen csavart citromlé
- 400 g szobahőmérsékletű víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a nedves alapanyagokat és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Ezután simítsuk a masszát egy sütőpapírral borított, 32×23 cm-es tepsibe.
(Sűrű, nehezebben terülő lesz, de bőségesen vizezett, szilikon spatulával könnyen simítható.)
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Ha elkészült, tegyük sütőrácsra és hűtsük ki.
Összeállítás:
Borítsunk be egy 21×12 cm-es kenyérsütőformát frissen tartó fóliával.
A rövidebb oldalától kezdve, szeleteljük 2 cm-es csíkokra a piskótát.
Töltsük habnyomó zsákba a krémet. (Ezen kb. 1 cm-es lukat vágjunk.) Hézagosan rakjunk az alsó sorba a tésztából, majd töltsük ki a réseket a krémmel.
Ezt folytassuk úgy, hogy a krém tetejére piskóta, a piskóta tetejére krém kerüljön. (Kevés tészta és krém ki fog maradni.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!