Gluténmentes zabpehelylisztes magvas zsemle
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes zabpehelylisztes magvas zsemle
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 175 g Szafi Free világos puha lisztkeverék ( Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 75 g zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 30 g magkeverék (fehér és fekete szezám-, len-, napraforgómag és zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) egyenlő arányban)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 1 csapott kk. őrölt kömény (kimaradhat)
- 10 g olaj (kimaradhat)
- 25 g flakonos citromlé
- 400 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Gluténmentes zabpehelylisztes magvas zsemle
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a citromlével elvegyített vizet.
Fakanállal dolgozzuk össze, és lefedve pihentessük 15 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és osszuk 5 egyenlő súlyú darabra.
Az így kapott tésztadarabokból formázzunk zsömléket, lapítsuk 8,5 cm szélesre, majd tegyük sütőpapírral fedett tepsire.
Pihentessük 15 percig, fújjuk le őket az olajjal és tegyük a sütőbe.
Sütés:
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 42-45 perc. (Nálam az utóbbi.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!