Szafi Free gluténmentes vöröslencsés bagett
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes vöröslencsés bagett
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 175 g Szafi free világos puha lisztkeverék Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 75 g szárazon mért vöröslencse
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 25 g flakonos citromlé
- 280 g kézmeleg víz
- + 6 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Szafi Free gluténmentes vöröslencsés bagett
Mossuk le a lencsét, majd a nedves hozzávalókkal együtt, magas fokozaton, 5 percig daráljuk késes aprítóban.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a folyadékot és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha egybeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
A pihentetési idő letelte után, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és osszuk 5 egyenlő súlyú részre.
Az így kapott kis adag tésztákból, formázzunk 16 cm hosszú bagetteket.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, néhány helyen vágjuk be, és pihentessük 15 percig.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le őket az olajjal.
Sütés:
190 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 40-45 perc. (Nálam az utóbbi.)
Az 5 db bagett súlya 450 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 171 Kcal
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 31,8 g
- Rost: 5 g
100 grammban:
- Energia: 190 Kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 1,1 g
- Szénhidrát: 35,4 g
- Rost: 5,5 g
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!