Vegán rakott burgonyás cukkini
Vegán rakott burgonyás cukkini
Szafi Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/) osztotta meg a receptet:
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1 nagy cukkini
- 500 g burgonya
- 1 nagyméretű édesburgonya
- 2 marék kis koktél paradicsom
- 2 marék friss spenót
- 3 dl kókuszjoghurt
- 5 ek. Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 1 kk. szárított vöröshagyma (Szafi Reform szárított vöröshagyma ITT!)
- 1 kk. Szafi Reform Garam masala fűszerkeverék (Szafi Reform garam masala fűszerkeverék ITT!)
- 1 csipet fekete őrölt bors
- só ízlés szerint (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Elkészítés:
Főzzük meg héjában a burgonyákat, majd pucoljuk meg és karikázzuk fel. Fűszerezzük sóval, Garam masala fűszerkeverékkel.
A cukkinit nyersen hámozzuk meg, karikázzuk fel, majd azt is fűszerezzük.
A burgonya-, cukkini-, paradicsom karikákat, és spenótot állítva rakjuk egymás mellé, és így rétegeljük kókuszjoghurttal, borssal, szárított vöröshagymával és sörélesztőpehellyel, egészen addig míg el nem fogy minden.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon süssük kb 30 percet.
Olaj hozzáadása nélkül készítettem, csak a végén fújtam le a tetejét egy pici olajsprayvel.
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Vegán rakott burgonyás cukkinis
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!