Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Ipsits Anita)
Gluténmentes diós darázsfészek Szafi Free univerzális lisztből
Gluténmentes diós darázsfészek Szafi Free univerzális lisztből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 16 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!), vagy 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 15 g friss élesztő vagy 3 g porélesztő (porélesztő ITT!) (én a friss változattal készítettem)
- 30 g Kara kókuszkrém (Kara kókuszkrém ITT!)
- Fél citrom reszelt héja
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 190 g mandulatej (mandulatej ITT!)
Elkészítés:
A mandulatejet langyosra melegítettem, belemorzsoltam a friss élesztőt, az édesítő felét, homogénre kevertem egy villával, majd félretettem letakarva.
Addig összekevertem a száraz hozzávalókat. A lisztbe a sót, a maradék édesítőt, a reszelt citromhéjat és a vaníliás eritritet beleöntöttem és összekevertem. 10 perc után az élesztő felfutott, belekevertem a kókusztejszínt, majd a száraz összetevőkre öntöttem, és alaposan összegyúrtam.
Letakartam, és hagytam pihenni 20 percet, addig a tölteléket elkészítettem.
Töltelék:
- 200 g darált dió (nekem nem volt darált, így zacsiba klopfolóval törtem össze, de jobban is szeretem, ha vannak benne nagyobb darabok)
- 60 g Kara kókuszkrém (Kara kókuszkrém ITT!)
- 30 g Szafi Free ötszörös édesítő
- (Esetleg egy kis fahéjjal meg lehet még bolondítani.) (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
Összeöntöm a hozzávalókat, és homogénre keverem.
A tésztát a pihentetés után kinyújtottam kb 38×20 cm-re szilikonlapon, így nem kellett aláliszteznem se.
Rátettem a tölteléket, melyet egységesen elosztottam rajta. Utána feltekertem és 12 csigát vágtam belőle.
Ezeket egy tepsibe helyzetem szorosan egymás mellé, kókuszkrémmel lekentem, majd letakartam, és hagytam pihenni, amíg a sütő bemelegedett.
180 fokon 22 percet sütöttem légkeverésen, majd 22 perc után 5 percenként meglocsoltam mandulatej és vaníliás eritrit keverékével. Így összesen 32 percet sült.
A locsolni való tejet így készítettem:
200 ml mandulatejet langyosra melegítettem, majd 15 g vaníliás eritritet feloldottam benne.
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Gluténmentes diós darázsfészek Szafi Free univerzális lisztből
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!