Szafi Free gluténmentes magvas kalács
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes magvas kalács
Hozzávalók (egy 21×10 cm-es sütőpapírral borított, fém kenyérsütő formához):
- 175 g Szafi Free világos puha lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 75 g Szafi Free kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 50 g egész mandula
- 50 g egész törökmogyoró
- 25 g egész tökmagbelső
- 50 g aprított hozzáadott cukortól mentes aszalt mangó (kimaradhat) (hozzáadott cukortól mentes aszalt mangó ITT!)
- 16 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 2 g mézeskalács fűszerkeverék (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- 25 g citromlé
- 320 g kézmeleg víz
- 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Pirítsuk meg szárazon a magvakat, hűtsük langyosra, majd aprítsuk nagyobb darabokra.
Ha kihűlt, keverjük össze a többi száraz hozzávalóval, majd öntsük hozzá a citromlével elegyített vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Amikor a tészta egybeállt, borítsuk azt lisztes munkafelületre, gyúrjuk, formázzunk belőle egy a sütőforma méretének megfelelő nagyságú rudat, és tegyük a formába.
Fedjük le és pihentessük 30 percig, ezután fújjuk le az olajjal és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben alsó-felső programon 55-60 perc. (Nálam az utóbbi.)
A kalács súlya 709 g.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!