Gluténmentes zabpehelylisztes galuska gombás zöldséges raguval
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes zabpehelylisztes galuska gombás zöldséges raguval
Először keverjük össze a galuskatésztát:
- 100 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 100 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 200 g víz
Keverjük csomómentesre a fenti hozzávalókat, fedjük le az edényt és pihentessük, míg a zöldséges ragu készül.
Ragu hozzávalói:
- 2 db sárgarépa (tisztítva, kb. 0,5 cm vastagra vágva 174 g)
- 304 g tisztított, szeletelt gomba
- 250 g fagyasztott zöldborsó
- 1 negyedbe vágott, szeletelt vöröshagyma (107 g)
- 2 gerezd aprított fokhagyma (13 g)
- 1 db fehér húsú paprika (aprítva 105 g)
- 8 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g borsikafű (Szafi Reform borsikafű ITT!)
- 1 csapott kk. őrölt kömény
- 1 csapott tk. füstölt pirospaprika (Szafi Reform füstölt őrölt pirospaprika ITT!)
- 50 g víz
- 150 g kókuszjoghurt
Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a hagymákat, a répát, a sót és lefedve, néha átkeverve, pároljuk 8 percig.
Ezután adjuk hozzá a fűszereket, a gombát, a borsót és fedő alatt puhítsuk 10 percig.
Végük keverjük bele a joghurtot.
Ha elkészült a főétel, főzzük ki a galuskát:
Forraljunk fel kb. 1,5 l. vizet, állítsuk alacsony hőfokra a tűzhelyt, majd szaggassuk bele a tésztát.
Ekkor vegyük vissza a hőfokot magasra, forraljuk fel, és szűrjük le róla a forró vizet.
Ezután tegyük a galuskát bő, sós hideg vízbe. (Ha szükséges kétszer is szűrhetjük hideg vízben – én így tettem.)
Vegán zabpehelylisztes galuska zöldséges raguval
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!