Vegán narancskrémes mézízű szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Vegán narancskrémes mézízű szelet
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 125 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 125 g Szafi Free kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 5 g mézeskalács fűszerkeverék (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- 25 g flakonos citromlé
- 340 g szobahőmérsékletű víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a citromlével elegyített vizet, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Ezután simítsuk a masszát (hamar be fog sűrűsödni, bőven vizezett, szilikon spatulával könnyen teríthető) egy 20 cm átmérőjű szilikon tortaformába.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 30 perc.
(A tészta sütés közben nagyra fog nőni, de zsugorodni fog – bőven elválik majd a sütőedény oldalától.)
Krém hozzávalói és elkészítése:
- 100 g Szafi Free köles (Szafi Free köles ITT!)
- 50 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g vanília paszta
- 12 g reszelt narancshéj
- 3 db narancs leve (187 g)
- 413 g víz (a víz és narancslé súlya 600 g legyen)
Csokibevonathoz:
- 80 g paleo csokoládé (paleo csokoládé ITT!) 1 ek. olajjal, gőz fölött olvasztva
Szafi Free vegán narancskrémes mézízű szelet
Keverjük csomómentesre a lisztet 100 g vízzel.
Folyó víz alatt mossuk le a kölest, majd öntsük hozzá a narancslevet, 313 g vizet, adjuk hozzá a sót és az édesítőt.
Forraljuk fel, és lefedve, alacsony hőfokon főzzük 15 percig.
Ezután botmixerrel pépesítsük, majd öntsük hozzá a lisztes folyadékot, és forraljuk fel.
(Még melegen fogjuk felhasználni, ezért a piskótánk már legyen előkészítve a töltésre.)
Vízszintesen vágjuk ketté a kihűtött piskótát és az egyik részt tegyük egy frissen tartó fóliával bélelt, kapcsos tortaforma aljába.
Erre simítsuk a fél adag krémet (még melegen), fedjük le a másik lappal és terítsük el rajta a maradék krémet.
Dermedésig tegyük hűtőbe, majd vonjuk be a tetejét a csokival és díszítsük narancs szeletekkel. (Utóbbi el is maradhat.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!