Szafi Free gluténmentes kevert almás szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes kevert almás szelet
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g aprított, szárazon pirított dió
- 70 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 20 g vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 30 g flakonos citromlé
- 150 g szobahőmérsékletű víz
- 250 g reszelt alma (a legnagyobb részén aprítva)
- poreritrit a sütés utáni szóráshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Szafi Free gluténmentes kevert almás szelet
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt, a szódabikarbónát, majd keverjük bele az almát és végül fakanállal dolgozzuk bele a fahéjjal elkevert lisztet.
Ezután simítsuk a masszát egy sütőpapírral borított, 21×19 cm-es tepsibe és rakjuk a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 30 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!