Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lovas Barbi)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett céklás-diós zsemle
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett céklás-diós zsemle
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 100 g céklapüré
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék (Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék ITT!)
- 3 db egész tojás
- 3 db tojásfehérje
- 20 g tojásfehérjepor (tojásfehérje por ITT!)
- 10 g sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
- 2 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 6 g Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g őrölt köménymag
- 1 marék aprított dió
Elkészítés:
Sütőben sült céklát annyi vízzel turmixoljunk hogy bébiétel állagú pürét kapjunk, majd mérjünk ki belőle 100 grammot, adjuk hozzá a sót, édesítőt és a tojásokat, kézi habverővel keverjük egyneművé.
Egy másik tálban alaposan keverjük össze a szárazanyagokat (rostkeverék, sütőpor, tojáspor, kömény és dió),majd a száraz és nedves alapanyagokat össze öntve, dagasszuk a masszánkat 15 percig.(lehetőleg robotgép segítségével).Takarjuk le egy konyharuhával és meleg helyen minimum 30 percig kelesszük.(pl.sütőben 40’C-on).
Kelesztés után bambuszrostliszttel gyúrjuk át alaposan a tésztánkat. Amikor már nem ragacsos, 6 egyenlő súlyú zsemléket formázzunk belőle, sütőpapíros tepsire helyezzük, a tetejét tetszőlegesen bevagdossuk és 10-15 percig tovább pihentetjük.180 ‘C-os hőlégkeveréses sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!