Szafi Free gluténmentes vegán quiche
A recept készítője: Guzmics Rebeka – Szafi Dietetikai Team
Szafi Free gluténmentes vegán quiche
4 főre
Tészta:
- 250 g Szafi Free köles alapú palacsintaliszt (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 5 g Szafi Reform himalaya kristálysó, finomszemcsés (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 40 g kókuszkrém (Kara Classic) (Kara Classic kókuszkrém ITT!) (helyettesíthető Kara light kókuszkrémmel!)
- 30 g Szafi Reform kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 90 g mandula ital, cukormentes (hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 15 g frissen facsart citromlé
Töltelék:
- 400 ml light kókuszkrém (Kara Light) (Kara light kókuszkrém ITT!)
- 25 g frissen facsart citromlé
- 80 g Szafi Reform Poralap „Krémes – sajtos” csirkemellhez (Szafi Reform poralap „krémes-sajtos” csirkemellhez ITT!)
- 15 g Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 300 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica, sárgarépa)
- 300 g fagyasztott brokkoli (frisset is használhatunk)
- 2-3 szál újhagyma vagy póréhagyma
- 1-2 szál angolzeller
Bármilyen más zöldséget is használhatunk!
Szafi Free gluténmentes vegán quiche
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és szódabikarbónát.
Egy másik tálban melegítsük össze a kókuszkrémet a kókuszzsírral, hogy elolvadjon.
Öntsük ebbe a lisztes keveréket és morzsoljuk el a lisztet a zsírral. Ezután keverjük össze a hideg mandula italt a citromlével, öntsük a lisztre és gyúrjuk össze. Tegyük hűtőbe, amíg előkészítjük a tölteléket és a sütőtálat.
A fagyasztott zöldségeket dobjuk forrásban lévő vízbe, majd 2 perc múlva szűrjük le.
A zellert és a hagymát aprítsuk fel.
Keverjük el a kókuszkrémben (kókusztejszínben) a citromlevet, a poralapot és a sörélesztő pelyhet.
Egy kerek sütőtálat kenjünk ki kókuszolajjal (vagy fújjuk meg olajspray-vel). Kicsit gyúrjuk át a tésztát, majd a nyújtsuk ki kör alakúra (elég előbb a kezünkkel, utána kicsit rásegíthetünk sodrófával). Tegyük a tésztát a formába és a kezünkkel nyomkodjuk bele. Úgy alakítsuk, hogy a szélére is jusson, peremszerűen.
200 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig süssük elő, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 175 fokra.
Vegyük ki a tálat az elősütött tésztával, szórjuk bele a zöldségeket és öntsük le a szósszal.
Toljuk vissza a sütőbe 50 percre (175 fokon).
Hűtsük langyosra, vagy teljesen hidegre, mielőtt szeletelnénk.
Szafi Free gluténmentes vegán zöldséges pite készítése TikTok videó:
|
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!