Szafi Free gluténmentes tökmagos cukkinis pogácsa
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes tökmagos cukkinis pogácsa
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (cserélhető Szafi Free univerzális (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!) vagy Szafi Free expressz lisztkeverékre (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) )
- 10 g Szafi Free gluténmentes inaktív sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 4 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 90 g langyos víz
- 150 g cukkini (héjastól reszelt súly, levét nem kell kinyomni)
- +5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- +2 g Szafi Reform kókuszolaj a kenéshez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 15 g aprított tökmag a sütés előtti szóráshoz
Elkészítés:
Kis lyukú reszelőn reszeljük le a cukkinit.
Adjuk hozzá a többi összetevőt is (utoljára a lisztkeveréket), majd gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig, majd lisztezett felületen gyúrjuk át.
Lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát 20 mm vastagra és 4,5 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki.
A leeső részeket gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk újra, míg az összes tészta elfogy.
Rakjuk sütőpapírral borított tepsire, szórjuk meg a maggal és kenjük le őket az olajjal.
Szafi Free gluténmentes tökmagos cukkinis pogácsa
Sütés:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!