Gluténmentes földimandulás tekercs Szafi Life speciális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes földimandulás tekercs Szafi Life speciális lisztkeverékből
Hisztamin érzékenység esetén az alábbi recept egyes összetevői miatt nem ajánlott!
Először készítsük el a tölteléket:
- 130 g Szafi Reform hántolt földimandula panír (Szafi Reform hántolt földimandula panír ITT!)
- 8 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 5 g Szafi Reform útifűmaghéj (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj (Hisztamin érzékenység esetén a citromhéjat ajánlott kihagyni!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 4 g rumaroma (kimaradhat) (rum aroma ITT!)
- 100 g forrásban lévő víz
A fenti hozzávalókat keverjük össze, és felhasználásig hűtsük langyosra.
Hozzávalók 1 rúd tésztájához:
- 150 g Szafi Life speciális lisztkeverék (Szafi Life speciális lisztkeverék ITT!)
- 8 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2,5 g Szafi Reform szódabikarbóna (1 csapott kk.) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 4 g Szafi Reform aszkorbinsav (Szafi Reform aszkorbinsav ITT!) (helyettesíthető 25 g frissen csavart citromlével, ebben az esetben a víz ennyivel kevesebb legyen)
- 15 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 280 g langyos víz
- 3 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 8 g Szafi Free vegán tojáshelyettesítő máz (Szafi Free tojáshelyettesítő vegán máz ITT!) a sütés előtti kenéshez vagy 2 g Szafi Reform kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd öntsük bele a vizet, az olajat ( a citromlevet, ha használunk ) és fakanállal dolgozzuk egybe.
Ha besűrűsödött a massza, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ezután, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át, és nyújtsunk belőle egy 24×20 cm-es lapot.
Egyenletesen kenjük rá a tölteléket úgy, hogy a két rövidebb szélén és tetején maradjon kb. 1,5-2 cm rész szabadon.
Hajtsuk az üresen maradt oldalsó tésztarészt a töltelékre, és nem túl szorosan tekerjük fel.
Rakjuk a rudat sütőpapírral fedett tepsire, kenjük le, szívószállal szúrjunk néhány lyukat a tetejébe, és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc, majd légkeveréssel (hogy színt kapjon a felülete) további 10 perc.
A mandulás rúd súlya 510 g, mely 10 szeletre vágható.
Beltartalmi értékei szeletenként:
- Energia: 134 Kcal
- Fehérje: 1,4 g
- Zsír: 4,9 g
- Szénhidrát: 19 g
- Rost : 2,5 g
100 grammban:
- Energia: 263 Kcal
- Fehérje: 2,7 g
- Zsír: 9,7 g
- Szénhidrát: 37,3 g
- Rost: 4,9 g
A citrom és olajosmag tartalma miatt hisztamin-érzékenyeknek csak az egyéni tolerancia szint figyelembe vételével ajánlott fogyasztani!
TOVÁBBI SZAFI LIFE RECEPTEK ITT!
Bővebb információt, IDE KATTINTVA TALÁLTOK!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!