Gluténmentes vegán somlói galuska
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Világos piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g flakonos citromlé
- 150 g víz
Diós piskóta hozzávalói:
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g őrölt dió
- 35 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g flakonos citromlé
- 150 g víz
Piskóták elkészítése:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőket és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet (a diósba a diót is), és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Öntsük a masszákat egy 21×19 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi fél-fél részébe (fotón láthatjátok), és rakjuk a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Még sül a piskóta, készítsük el a pudingokat és a kenéshez a levet.
Vaníliás hozzávalói:
- 20 g Szafi Reform instant vaníliás pudingpor (Szafi Reform instant vaníliás pudingpor ITT!)
- 18 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!) (lehet mandulaital is)
- 400 g mandulatej (mandulaital ITT!)
Csokikrém hozzávalói:
- 20 g Szafi Reform instant kakaós pudingpor (Szafi Reform instant kakaós pudingpor ITT!)
- 18 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!) (lehet mandulaital is)
- 380 g mandulaital (mandulaital ITT!)
Mindkét puding száraz hozzávalóit keverjük össze.
Rakjuk a nedves anyagokat turmixgépbe, öntsük hozzá a pudingos keveréket és mixeljük össze.
A piskóták kenéséhez:
- 70 g narancslé
- 7 g reszelt narancshéj
- 12 g rumaroma (rumaroma ITT!)
Diós szórás hozzávalói:
- 80 g őrölt diót keverjünk össze 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítővel (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
Összeállítás:
A kihűtött piskótát vágjuk kb. 1,5 cm-es kis kockákra, majd rétegezzük egy nagyobb edénybe a krémekkel és a dióval. (Minden réteg krémre, és tetejére is kerüljön és dió.)
Végül verjünk fel 200 g Delcoco kókuszkrémet, és nyomjuk a habot a tetejére.
Néhány órára tegyük a hűtőbe.
Update (Ti Készítettétek):
„Az egyik ünnepi desszert ez a somlói galuska, ami már át is esett a tesztelésen és igen nagy sikert aratott.”-írta fotójához Lakatos Angi.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!