Szafi Free gluténmentes diós-datolyás sütemény
Szafi Free gluténmentes diós-datolyás sütemény Ipsits Anitától:
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 1g himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 75 g aprított datolya (datolya ITT!)
- 75 g durvára aprított dió
- 100 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 50 g datolyaszirup (datolyaszirup ITT!)
- 25 g víz
- 5 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
- 60 g Szafi Free fahéjas szilvalekvár (Szafi Free fahéjas szilvalekvár ITT!)
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön kimérjük, homogénre keverjük, majd összeöntjük (A lekvár kivételével.).
Fakanállal összedolgozzuk őket.
Egy 20×10 cm-es szilikonos formát előkészítünk, és beleöntjük a tésztát. 180 fokon 26-28 percig légkeverésen készre sütjük.
Ha megsült, rácsra borítjuk, és azon hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, megkenjük a lekvárral majd összetapasztjuk.
A sütemény hűtőben tárolva 1 hétig is friss marad, de le is fagyasztható.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, édesítőszermentes, élesztőmentes, vegán.
Ha készen vennéd, akkor a Szafi Pékségekben és a kifli.hu oldalán megteheted, de nagyon egyszerű elkészíteni is.
Szafi Free gluténmentes diós-datolyás sütemény készítése TikTok videó:
|
Update (Ti Készítettétek):
Csikós Gabi (15 cm-es) tortaformában készítette:
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
Lovas Barbi újra elkészítette:
“Diós-datolyás sütemény. Isteni finom, de ami a legjobb, hogy hűtőben 1 hétig is eláll és fagyasztható is! Kávé mellé tökéletes nasinak!”-írta fotójához Juhász Vivien.
“Nagy kedvencemet készítettem el újra, a Szafi Free datolyás süteményt. Dió helyett pisztáciával illetve pisztácia-vajjal. (A kókuszkrémből 25 grammot magvajra cseréltem). Nagyon finom lett, próbáljátok ki így is.”-írta fotójához Lovas Barbi.
“Ez a diós-datolyás sütemény tényleg eszméletlen finom! Még így lekvár nélkül is… Ugyanis az történt, hogy nagy izgalmamban megfeledkeztem róla, hogy meg kell kenni lekvárral. Majd legközelebb. Ez a süti gyakori vendég lesz a konyhámban, mert tényleg nagyon jó és pofonegyszerű az elkészítése is.”-írta fotójához Lakatos Angi.
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!