Szafi Reform szénhidrátcsökkentett krémes
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
A tészta a paleo mákos süti alapján készült (RECEPT ITT!).
Készíthettek akár hozzá nagyon vékony piskótalapot és azt két részre vághatjátok.
Tészta hozzávalói:
- 80 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 30 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék (Szafi Reform édes nyújtható lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himalaya só (Szafi Reform rózsaszín himalaya só ITT!)
- 4 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 db M-es tojássárga
- 30 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 250 g langyos víz
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze, majd pihentessük egy kis ideig.
A pihentetett tésztát, lisztes munkafelületen gyúrjuk át és osszuk 2 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsuk két 23,5×20 cm-es lappá, sűrűn szúrjuk át villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel, és egy nagyméretű, sütőpapírral fedett tepsin süssük meg. (Egyben is süthetünk a tésztából lapot egy alkalmas méretű tepsin.)
Sütés:
190 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 22-25 perc.
Míg sül a tészta, fogjunk hozzá a krém elkészítéséhez:
- 60 g Szafi Reform instant vaníliás pudingpor (Szafi Reform instant vaníliás pudingpor ITT!)
- 25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g só
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
- 4 db tojásfehérje (136 g)
- 520 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Áztassuk le a zselatint 50 g mandulatejben, majd 5 perc elteltével, melegítsük és oldjuk fel benne.
Gőz fölött verjünk kemény habot az édesítőkkel, a sóval a tojásfehérjéből.
A maradék tejhelyettesítőben botmixerezzük össze a pudingport.
A felvert tojásfehérjébe kézi habverővel alaposan keverjük el a langyosra hűtött zselatint, majd több részletben, óvatosan forgassuk hozzá a pudingot.
Összeállítás:
Béleljük ki frissen tartó fóliával azt a tepsit, amiben sütöttük a lapokat. (Ha egyben sütöttük a tésztát, akkor vágjuk két részre, és az így kapott méretének megfelelő, folpackkal bélelt tepsit használjunk.)
Tegyük az egyik lapot a tepsi aljába, és simítsuk rá a krémet.
A maradék lapot vágjuk 12 egyenlő nagyságú részre, és tegyük a hab tetejére.
Ezután néhány órára rakjuk a hűtőbe.
Fogyasztás előtt poreritrittel szórjuk meg.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!