Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free gluténmentes tökmagos csiga
Szafi Free gluténmentes tökmagos csiga
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Tökmagos csiga Szafi Free expressz lisztkeverékből
Talán az egyik legfinomabb csiguszok ezek, amik valaha kikerültek a sütőmből. Nálunk nagyon menő a pirított tökmag, így biztos voltam benne, hogy csiga tölteléknek is mindenkinek nagyon be fog jönni. Az íze mellett az sem utolsó szempont, hogy fél óra alatt elkészül, ráadásul még két nap múlva is ugyan olyan fincsi, mint aznap. Na ezt nagyon szeretem a Szafi lisztkeverékekből készült péksütikben, hogy napokig ugyanolyanok, mint frissen. Tökéletes reggeli, uzsonna, tízórai a gyerekeknek és magunknak. Ezt tényleg nagyon érdemes kipróbálni! A töltelékből a sajt nyugodtan elhagyható, de aki eheti, ne sajnálja belőle.
Hozzávalók kb. 10 db csigához:
Tészta:
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha lisztkeverék ITT!)
- 1 nagy csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
- 100 g tökmag
- 2 evőkanál tökmagolaj
- ízlés szerint só
- Ízlés szerint reszelt sajt/növényi sajt
Tetejére:
- 1 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés:
A lisztet és a sót mérjük ki egy keverőtálba. A citromlevet keverjük össze a vízzel és öntsük a liszthez, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát.
Egy serpenyőt zsiradék nélkül melegítsünk fel és pirítsuk meg benne a tökmagot.
Egy maréknyi magot tegyünk félre a csigák tetejére. Késes aprítóban daráljuk meg a tökmagot, adjunk hozzá ízlés szerint sót és 2 evőkanál tökmagolajat.
A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm-es téglalappá és kenjük meg a tökmagos krémmel, szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd csavarjuk fel szorosan.
A rudat vágjuk fel kb. 1,5 ujjnyi csigákká és tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kenjük le a csigák tetejét vékonyan olajjal, szórjuk meg a maradék pirított tökmaggal.
170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!