Szafi Free gluténmentes aranygaluska muffin
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes aranygaluska muffin
Hozzávalók:
- 85 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 40 g kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 csapott kk. szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g flakonos citromlé
- 100 g kókuszjoghurt
- 100 g langyos víz
- + 60 g őrölt dió és 6 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő keveréke, a tészta rétegek közé
- + Szafi Free vaníliás zabpuding a tálaláshoz (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes aranygaluska muffin
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt és a szódabikarbónát.
Ezután öntsük őket össze és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Tegyünk 1-1 csapott evőkanál masszát 6 db szilikon muffinforma aljába, majd 1 tk. diót szórjunk rá.
Ezután újabb réteg tészta, majd arra dió.
A felső rétegre (tészta) is szórjunk diót.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!