Zablisztes francia pirítós |
Tészta:
- 200 g zabliszt (vagy otthon darált zabpehely) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 5 g só (Himalaya só ITT!)
- ízlés szerint magok bele (köménymag, szezámmag, napraforgó, lenmag- Naturbit sokmagvas szórókeverék ITT!)
- kb. 280 g víz
- 1 ek. zsiradék a kenéshez (kacsazsír, kókuszolaj- kókuszolaj ITT!)
Töltelék:
- sonka vagy kolbász
- kukorica
- sajt
Elkészítés:
A tészta összetevőit összekeverjük. Fontos, hogy a massza folyékony maradjon! Zsiradékkal kikenjük a szendvicssütő formának az alsó felét. Minden háromszögbe kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk és elsimogatjuk, hogy mindenhol legyen. A maradékot félretesszük. Erre jön a töltelék, ami nálunk házi kolbász, kukorica és sajt szokott lenni (próbáltam már maradék bolonyai szósszal és sajttal is, úgy is működött). A maradék tésztához öntünk egy kis vizet, mert eddigre a zab már tutira megszívta magát grin hangulatjel , hogy megint folyós legyen, kenhető. Evőkanállal szépen rácsorgatjuk a töltelékre és elsimogatjuk, hogy mindenhol fedjen. Erre jöhetnek megint magok. Bedugjuk a sütőt és kb. fél óra alatt készre sütjük. Akkor kész, mikor a teteje már szépen megpirult.
Elkészítés 10-15 perc. Sütés 30 perc.
Update:
„Kb. egy pohár zabpelyhet és 3/4 pohár vizet összeturmixoltam pici sóval, 1 tojással palacsintatészta állagúvá, majd belekevertem 2 ek. napraforgómagot. A szendvicssütőt vékonyan kikentem kókuszzsírral, belekanalaztam a massza felét, pár szelet kolbászt és reszelt sajtot tettem rá, majd a massza másik felét is rákanalaztam és kb. 10 perc alatt arany barnára sütöttem. „
Összenyomós zabpelyhes szendvics |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!