Szénhidrát csökkentett „Mignon”
Szénhidrát csökkentett „Mignon” |
No.1 Piskóta:
- 3 tojás
- 60 g fehérjepor (fehérjeporok ITT!) /nem paleo/ VAGY kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
- 2 ek. kakaó (kakaópor ITT!) (de ha nem kakaósat akarsz, akkor csak liszt vagy protein)
- 1 kk. sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT!)
- 1 ek. folyékony édesítő vagy 2 ek. eritrit (cukorhelyettesítők ITT!)
A száraz összetevőket alaposan összekeverjük, majd habverővel krémesre keverjük a tojással és a folyékony édesítővel. Egy lehetőleg 10×15 cm-es mikrózható edénybe töltjük (mehet alá vékonyan kókuszzsír), majd mikróban max. fokozaton 2 percig „sütjük”. (Természetesen sütőben is süthető!)
No.2 Piskóta:
- 2 tojás
- 50 g porrá őrölt édesítő (eritrit vagy xilit)
- 50 g Szafi Reform zsírszegény kókuszliszt
A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a cukorral, beleforgatjuk a tojáshabba, majd a lisztet is hozzáadjuk, és szilikon formában megsütjük (~180 C 15 perc). Kitölt egy 12 db-os mini-muffin formát is (ezt) , így megvan a sütik formája is.
Mikor kihűltek a piskóták, kettévágjuk (vagy háromba), krémezzük, és bevonjuk.
*******************************************************************
Alapkrém (a 12 db-os muffinba elég volt):
- 4-5 ek. kókuszliszt
- édesítő
- 1 vaníliarúd belseje (vaníliarúd ITT!)
- 2 dl magtej
- 3/4 tk. útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
Alaposan elkeverjük a lisztet a tejben, hozzáadjuk a vanília-magokat, az édesítőt, majd alacsony lángon főzzük. Mikor már forró, beleszitáljuk az útifűmaghéjat, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Ízesítések:
- Kávés: 1-1,5 dl kávé, és ennyivel kevesebb növényi tej
- Karamellás: 0,5 dl Monin cukormentes karamell szirup (Monin cukormentes szirup ITT!) /nem paleo/, és ennyivel kevesebb növényi tej
- Kókuszos: +1 ek sima kókuszreszelék kissé megdarálva
- Citromos: egy kisebb citrom leve menjen bele
Puncskrém:
A piskóta 1/3 részét eltördeljük, meglocsoljuk rum aromával, megszórjuk 1 mokkáskanál natúr kakaóporral, végül kb. 3 centiliter tejjel és kis édesítővel alaposan összekeverjük a masszát. Ha túl folyós, nagyon pici útifűmaghéjat is lehet bele tenni, az megköti.
.**********************************************************************
„Cukor”máz:
- 1 kisebb tojásfehérje
- 100 g porrá őrölt édesítő (eritrit, xilit), pár csepp citromlé
A cukrot alaposan kikeverjük a tojásfehérjével, a lényeg, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk (kenhetőt), ha kell, mehet még bele porcukor. ha nagyon sűrű, mehet bele valami folyadék.
Ízesítések:
- Puncsoshoz málna leve kell
- Kávéshoz pici kávé
- Karamelláshoz pici cukormentes Monin karamell szirup
Jó sütést és jó étvágyat!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!