Így készíthető Szafi Reform négyszeres vagy Szafi Free ötszörös cukorhelyettesítővel karobos piskóta, vagy muffin
A kakaóporra és szójára, kukoricára érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
Számomra még mindig csoda ez a muffin, lehet, azért, mert több, mint 1 évig dolgoztam azon, hogy egy ennyire mentes muffin, ennyire finom legyen. Borzasztóan nehéz feladat volt, ilyen jó állagú muffint sütni, szinte a semmiből.
Én gyümölccsel ajánlom a csomagoláson, úgy is fotóztam be a címkén (mert minden címkén lévő fotót én és a férjem fotózunk, egyik kép sem illusztráció, és valódi ételfotók! 🙂
Viszont ha gyümölcsdarabok nélkül (pl. meggy nélkül, mert sajnos a meggy sokakat puffaszt), akarjátok fogyasztani, mint ahogy ma én is enni fogom, akkor mindenképp reszeljetek bele egy pucolt almát, úgy egy hét után is puha marad, uzsonnás zacskóba tárolva, szobahőmérsékleten.
Szóval az alaprecept + 1 reszelt alma = olyan állagú puha muffin, amit most fotóztam!
- 160 g Szafi Free karobos muffin lisztkeverék (Szafi Free karobos muffin lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) VAGY 8 g Szafi Free ötszörös édesítőszer (Szafi Free ötszörös édesítőszer ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!) – elhagyható!!!
- 16 g frissen facsart citromlé
- 140 g víz
- 1 g olajspray a formához (EZ Coat olajspray ITT!)
Szilikonos muffinformában (abban a legjobb), vagy kiolajozott formában süssétek!
- Energia: 107 kcal
- Szénhidrát: 21,2 g
- Fehérje: 2,2 g
- Zsír: 0,7 g
Csokis süti kocka
(pudingos szelet)
–> A krém a #szafifree kakaós zabpuding: ITT RENDELHETŐ!
Szafi Free forrócsokival fogyasztottam, amihez a forró csoki ízű italpor ITT RENDELHETŐ!
*********************
->A Szafi Reform poreritrittel készült recept ITT TALÁLHATÓ!
->Tojás hozzáadásával így tudjátok elkészíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi citromoskrémes sütit készített, ezt írta fotójához:
„Citromos habibabi krémben tocsogó karobos sütike elkészítve, behűtve a vendégeknek.
A karobos piskótába belecsusszant egy kis Szafi Free feketeribizlilekvár is, amitől nagyon fini pikáns lett. PISKÓTA: 140 g víz, 16 g frissen facsart citromlé, 1 g só, 10 g Szafi Reform négyszeres édesítő, 160 g Szafi Free karobos muffin liszt, 70 g Szafi Free feketeribizlilekvár (ennyi volt még a bontott üvegben). Szilikon formában kb. 180 fokon 20 percig sütöttem.
A KRÉM érzésre ment: 250 g All in natural food vegaföl, 250 g The bridge bio kókusztejszín, 2 kisebb citrom leve, kevés reszelt citromhéj, 2 evőkanál Szafi Reform négyszeres édesítő, annyi Szafi Reform kókuszos desszertkrémalap (Szafi Reform kókuszos desszertkrém alap ITT!), amennyitől besűrűsödik (kb. 3-4 evőkanál lehetett), ezeket összekevertem, és kész, főzni sem kell.”
Szafi Free vegán citromkrémes sütemény
Fehérné Oravecz Ildikó Snickers szeletet sütött a Szafi Free karobos piskótából, ezt írta fotójához:
„Töltelék: 1 cs. karamell ízű pudingpor, 3,5 dl laktózmentes (vagy növényi) tej és egy lapos evőkanál négyszeres erősségű édesítő felfőzve.
Az öntet Julika karamellszósz receptje alapján készült (RECEPT ITT!) (keményítő nélkül, több kókuszkrémmel és kb. 1 dl kókusztejet is adtam hozzá).”
Szafi Free gluténmentes Snickers ízű szelet
Fehérné Oravecz Ildikó Lajcsi szeletett készített Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztből, és ezt írta fotójához:
„Egy nagyméretű tepsiben 7 perc alatt megsütöttem a piskótát, majd 3 részre vágtam.
A krémjét 1-1 glutén- és laktózmentes puncs- és vanília pudingból főztem. Mindkét pudingport 3,5 dl laktózmentes tejjel és egy lapos evőkanál négyszeres erősségű édesítővel megfőztem (a puncsos krémbe mazsolát (Szafi Reform mazsola ITT!) és rumaromát (rum aroma ITT!) is tettem). Kihűlésig kevergettem, majd a krémeket rákentem a lapokra. A tetejére most csokimáz került, de holland kakaóval is nagyon finom.”
Szafi Free gluténmentes Lajcsi szelet
Fehérné Oravecz Ildikó capuccino szeletet is készített, ezt írta fotójához:
„Cappuccino szeletet sütöttem Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverékből. Isteni finom lett.
A piskóta receptje fent található, amelyből másfél adagot sütöttem egy nagy tepsiben:
A kisült piskótát 3 részre vágtam.
A krémjét 2 db glutén- és laktózmentes tejszín ízű pudingporból főztem 7 dl laktózmentes tejjel és két lapos evőkanál négyszeres erősségű édesítővel. A kész pudingot kétfelé osztottam, az egyiket 1 evőkanál instant kávéval, a másikat 1 evőkanál kakaóval kavartam össze.”
Szafi Free gluténmentes capuccino szelet
Pálinkás Éva narancsos „túrókrémmel” készült Szafi Free karobos piskótája:
Ezt írta fotójához: „Reggelink: vegán narancsos-vaníliás-„krémtúrós” karobos piskóta.
Az én vegán narancsos-vaníliás-krémtúrós krémem így készült:
50g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!), 3 dl mandulatej, 1 evőkanál Szafi 4-szeres édesítő, 1/2 narancs leve + reszelt héja, 2 púpos evőkanál Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform sütemény lisztkeverék ITT!), 30 ml kókuszkrém. A vaníliás zabpudingport az édesítővel, a mandulatejjel, és a frissen facsart narancslével sűrűre főztem. Kicsit hagytam hűlni, beleforgattam a reszelt narancshéjat, a süteménylisztet, és a kókuszkrémet. A karobos piskótaliszthez csak vizet, citromlét, és 4-szeres édesítőt adtam, 1 perc munkával + 15 perc sütéssel kész is volt. A piskótát félbevágtam, így középre, és a tetejére is került krém. Ütős lett!”
Szafi Free karobos piskóta vegán „túrókrémmel”
Pálinkás Éva banánkenyeret készített, ezt írta fotójához:
„Narancsos-sütőtökös-diós karobos banánkenyeret rittyentettünk reggelire. Azt gyorsan tisztázni szeretnénk, hogy NEM pezsgővel gurítottuk le, az csak dekoráció holnapra!
A piskóta így készült: 2 érett banán, 2 szelet sült sütőtök, egy csésze darált dió, 15g Szafi 4-szeres édesítő, 1/2 narancs leve és húsa, kb. 1 dl langyos víz, kb. 160 g Szafi Free karobos muffin lisztkeverék.
A banánt, és a sütőtököt villával összetörtük, majd hozzáadva a többit kicsit sűrűbb, nem folyós masszát kavartunk belőle. Szilikon formába simítottuk, és még 1 banánt hosszában félbevágva belenyomtunk a tésztába, ettől lett ilyen guszta szeletelés után. 180 fokon, légkeveréssel 30 perc alatt megsült.”
Szafi Free gluténmentes karobos banánkenyér
Tóth Cynthia október 31-i halloween sütije:
„Szafi Free karobos piskótát sütöttem cukormentes ribizli lekvárral töltöttem és mályvacukrot használtam!”
@r.fvirag gluténmentes #szafifree vegán zserbó tortát készített, tej-, tojás és hozzáadott cukor nélkül.
–>A krém receptjét itt találjátok: RECEPT ITT!
Vadász-Tonhauzer Mária mascarpones sütit készített a ebből a receptből.
Erdei gyümölcsös karobos muffin, amit most Szaniszló Gréta sütött meg:
„Próbáljátok ki ezt a receptet, megéri. Mindenmentes, hamar elkészül, könnyű és nagyon finom!” – írta @fighterlady01 az Instagramon.
Podmaniczki Kéti a Szafi Free karobos piskótából készítette ezt a finom sütit:
Frigy Erika sütötte: „Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztből készült ma muffin. A csomag hátulján levő recept alapján, csak ketté szedtem a bekevert alapot, egyikbe tettem narancsot és őrölt szegfűszeget, másikba körtét fahéjjal. Nagyon finom lett, a körtés kifejezett kedvencem lett.”
Tóth Cynthia Szafi Free karobos piskótát sütött, amit almával töltött meg:
Tóth Cynthia karobos piskótája:
Gál Edina csodálatosan guszta fotóját láthatjátok a képen:
Dr Horváth Csilla ínycsiklandozó, tojásmentes Szafi Free karobos muffinjai:
#szafifree karobos piskóta kávés túrókrémmel, Dórától:
Dóra kozák sapkát/hólabdát készített belőle:
Tóth Cynthia így készítette el: „Kozák kocka Szafi Free karobos piskótával és Szafi Reform kókuszos desszert krémalappal, ami tejmentes, cukormentes, gluténmentes és Bounty ízvilág!”
„Szafi Free karobos meggyes muffin kókuszkrémmel. Ez valami isteni!! Én egy almát is belereszeltem, hogy tutira menjek az omlóssággal.” -írta fotójához Ács Nikolett.
„Hihetetlen, hogy kb. a semmiből lehet ilyen finom muffinkat sütni! Az egyik kedvenc lisztemből születettek ezek a vegán gluténmentes, meggyes muffinok, amik nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, szirupot, zsiradékot sem” -írta fotójához Visnyei Emese
Szafi Free gluténmentes karobos muffin
Tóth Cynthia újra elkészítette a kozáksapkát, amit Szafi Reform kókuszos desszertkrémmel töltött meg (Szafi Reform kókuszos desszert krémalap ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán kozáksapka
Fehérné Oravecz Ildikó kókuszkockát készített:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
Drippey Gellértné diós krémes sütit készített (krém RECEPT ITT!):
Szafi Free gluténmentes diós krémes süti
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!