Szafi Free vegán, zsírszegény, gluténmentes sós tallér recept
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free nokedli lisztkeverék (Szafi Free nokedli lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 2 g Szafi Reform füstsó (Szafi Reform füstsó ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya fehér só (Szafi Reform himalaya fehér só ITT!)
- 25 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
- 130 g szobahő mérsékletű víz
- +2 g Szafi Free nokedli lisztkeverék a gyúráshoz
Elkészítés:
Mérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk el 39 db kb. féldiónyi kis gombócokra.
Sütése:
Melegítsük elő az elektromos tallérsütőt és kettesével rakjuk bele a tésztát.
20 másodpercig nyomjuk össze a formát, majd 1,5 percig süssük tovább. (Ha már kezd barnulni jó, figyelni kell mert elég elég rövidebb idő is vagy kell még néhány plusz másodperc.)
Vékony tésztájú, jó ropogós lesz.
- Energia: 20 kcal
- Fehérje: 0,9 g
- Zsír: 0,2 g
- Szénhidrát: 3,5 g
- Energia: 312 kcal
- Fehérje: 13,6 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 54 g
Ára: 215 Ft
*****************************
Szafi Reform Csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudotok PALEO-VEGÁN pizzás tallért készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú ropogós „sajtos” tallért így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Illés Orsolya elkészítette, és ezt írta róla:
„Szafi Free tallér. Egyszerűen fenomenális!
A 11 éves lányom sütötte hagyományos tallér sütőben. Nem ragadt, gyorsan sült!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia! Sörélesztő nélkül is jó? Köszönöm a választ!
Tökéletes lett, köszönöm a receptet. Sörélesztő nem volt itthon, nem helyettesítettem semmivel, egyszerűen kihagytam.
Én a ropogós kérgű hajdinás házi lisztkeveréket használtam. Picit több vizet vesz fel, de nagyon ízletes. Fűszerezzük nyersen (pizzás f.só,kömény, fokhagymás, stb.)
Nagyon fini lett. Köszönöm a receptet 😊
Működik a recept tekerhető hajdinás palacsinta lisztkeverékkel is 😁😊🥰