Mézes-narancsos csirkecomb |
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 2 narancs facsart leve
- 1 evőkanál mézhelyettesítő /méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál gyömbér (ezt használtam)
- 2 kápia paprika
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval és borssal bedörzsöljük. A narancsok facsart levét, a gyömbért, a lereszelt fokhagymát és a mézet összekeverjük, majd a csirkecombokra öntjük. A mézes-narancsos szószba forgatott csirkecombokat egy sütőzacskóba helyezzük, ráöntjük a maradék szószt, majd hozzáadjuk a karikára vágott kápia paprikát is. A sütőzacskót egy tepsibe tesszük és a sütőbe helyezzük. Amikor a csirkecombok megpuhultak, kiszedjük a sütőzacskóból és megpirítjuk.
Friss salátával és párolt barna rizzsel vagy paleo tésztával tálaljuk (paleo diétázók az utóbbival).
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!