Light paleo „túró” fánk |
Hozzávalók:
- 10 g tojásfehérjepor 50 g vízzel elkeverve – (egy egész tojással helyettesíthető, de úgy változni fog a tápérték!) (ezt használtam)
- folyékony édesítő ízlés szerint
- 1/2 tk. szódabikarbóna (ezt használtam)
- 1 ek. bio almaecet (almaecet ITT!)
- 1/4 tk. vanília őrlemény (ezt használtam)
Ezt az 6 összetevőt habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót:
- 50 g tojásfehérje túró (Totu) (ezt használtam)
- 45 g Totukrém (Cocomassal
helyettesíthető, de úgy változni fog a tápérték!) (ezt használtam) - 100 g Szafi Reform Nyílgyökérliszt (ezt használtam)
- 50 g Szafi Reform Zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
- bio reszelt citromhéj
Elkészítés:
Gyúrjuk tésztává a hozzávalókat, a folyékony édesítő mennyiségétől függően lehet nem fog összeállni egyből, de egy pici víz hozzáadásával könnyen gyúrható tésztává formálható, ha pedig túl lágy lenne a tészta, némi nyílgyökérliszttel segítsünk az állagán.
Osszuk 9 egyenlő részre, formázzuk meg, majd süssük készre.
Forró kókuszolajban is süthetjük, de én sütőben sütöttem olajspray-vel (200 fokon 30 perc alatt), azért nem olyan csillogóan aranybarna.
Tipp: Akinek van pizzasütő funkció a sütőjén, az csak 20 percig süsse, majd pizza sütő funkción süsse további 5-10 percig.
Az egész kisült fánk 340 gramm lett.
Tehát 1 darab kész Paleo „Túró”fánk (kb. 37,7 gramm) tápértéke:
- 65,5 kalória
- 4 gramm fehérje
- 11 gramm szénhidrát
- 0,5 gramm zsír
Megjegyzés: Melegen ajánlom a fogyasztását!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia!Nyílgyökerliszt helyett mit lehet?Köszi
Ebben a receptben nem ajánlom, mással helyettesíteni, mer nem lesz jó az állaga. :/
Szia..
Aki fogyni szeretne, inkább ezt a verziót fogyassza? Köszi Edina
Igen, mert jóval alacsonyabb a kalória értéke 🙂
Szia Szafi! Biztos, hogy 200 fokon kell 30 percet sütni? Nekem igencsak sötétbarna színe lett a fánkocskáknak, nem ilyen szép, mint a képen 🙁 Vagy lehet, hogy ez a tojás miatt van? Nem használok tojásfehérjeport, így az ment bele.
Igen, lehet h. akkor azért.. Ezek szerint úgy rövidebb ideig kell sütni.
Esetleg a légkeverés száríthatta ki még? Némely oldalakon kifejezetten ajánlják sütikhez, máshol meg nem… Legközelebb sima alsó-felsőn próbálom meg kevesebb ideig sütni. Nem adom fel, mert amúgy jó a recept és ízre nagyon finom a fánk! 🙂 Csináltam hozzá konjaklisztes csokipudingot, valami zseniális így!
Az is lehetséges, a sütők is különböznek ilyen szempontból :/ Örülök, hogy ízlik, majd tudósíts, hogy sikerült 🙂