Diós-mandulás paleo keksz |
- 15 dkg őrölt mandula (darált mandula ITT!)
- 10 dkg darált dió (dió ITT!)
- 10 dkg kókuszreszelék (kókuszreszelék ITT!)
- 10 dkg xilit vagy eritrit (xilit ITT! / eritrit ITT!)
- 1 csipet só (só ITT!)
- 1 púpos tk. szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 4 tojás
- 10 ek. olvasztott kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
A tetejére:
- 100 g natúr étcsoki, legalább 70%-os /vagy kókuszzsírból és karob porból készült csoki máz
- szeletelt mandula
Elkészítés:
A hozzávalók alaposan összegyúrjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire a masszából tenyérnyi korongokat készítünk, majd kicsit szétlapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben max. 20 perc alatt készre sütjük. Ezt az adagot két gáz tepsiben tudjuk kisütni, légkeveréses fokozattal akár egyszerre.
A csokit összetörjük és egy csepp olívaolajjal (vagy kókuszolajjal) felolvasztjuk, majd a mandulaszeletekkel együtt díszítjük a megsült kekszeket.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!