Paleo képviselőfánk |
Julika megalkotta az élelmi rostban gazdag, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes képviselő fánkot 🙂
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 30 g Szafi Reform tápióka keményítő (Szafi Reform tápióka keményítő ITT!)
- 35 g Szafi Reform bambuszrostliszt (fontos, hogy ez a márka legyen!) (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 12 g Szafi Reform útifűmaghéjliszt (fontos, hogy ez a márka legyen!) (Szafi Reform útifűmaghéjliszt ITT!)
- csipet só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 1 tk. Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 15 g Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 120 g forró víz
- 3 db M-es méretű tojás
A vizet, a sót, az olajat és az édesítőt felforraljuk és ráöntjük az előzőleg összekevert száraz hozzávalókra.
Kemény, morzsálódós tészta lesz.
Gyorsan kell összekeverni, majd még így forrón aprítógépbe tenni, ráütni a tojásokat és krémesre turmixolni.
Nagyobb fagyiadagoló kanállal (lehet tortanyomózsákból vagy kanállal is) sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a tésztát.
A kanalat minden ürítés után vízbe kell mártani, így könnyebben kicsúszik a massza.
Rakjuk jó távolra egymástól, mert meg fognak nőni!
Sütés:
Előmelegített légkeveréses sütőben 190 fokon 15 perc, majd 160 fokon légkeveréssel további 15 perc.
Krém hozzávalói és elkészítése:
- 3 dl kókusztej
- 10 dkg To-tu krém (ToTu krém ITT!)
- 3 tojás sárgája
- 30 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- csipet só
- 40 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 1 vaníliarúd kakipart magjai (vaníliarúd ITT!)
A lisztet összekeverjük a sóval és a vaníliával.
A tejet felforraljuk és folyamatos keverés mellett lassan hozzáadjuk az édesítővel kikevert tojássárgákat.
Ezután az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Visszahelyezzük az edényt a főzőlapra és közepes hőfokon besűrűsítjük a krémet.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a To-tu krémet.
Hab hozzávalói és elkészítése:
- 100 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- csipetnyi só
- 1 kk. Szafi Reform konjakgumi (Szafi Reform konjakgumi ITT!)
- 3 db tojásfehérje
A tojásfehérjéből a sóval együtt kemény habot verünk.
A kókuszkémet felforraljuk.
Az édesítőt és a konjaclisztet összekeverjük, majd a forrásban lévő tejhez adjuk. Közepes hőfokon besűrűsítjük.
A forró alapkrémhez adjuk a felvert tojásfehérjét és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
Keményedésig hűvös helyre tesszük.
Összeállítás:
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a vaníliakrémmel.
A habot tortanyomózsákba tesszük és a vaníliakrém tetejére nyomjuk, majd ráhelyezzük a levágott részt.
Tálalás előtt Szafi Reform por eritrittel (por eritrit ITT!) megszórjuk.
Tápértékei darabonként:
- 147,8 kcal
- 6,68 g fehérje
- 9,93 g zsír
- 5,14 g ch
*****************
Szafi Free gluténmentes képviselőfánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú képviselőfánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Józsa Eszter fotója:
Gluténmentes paleo képviselőfánk
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!