Paleo kávés sütemény recept
Paleo kávés kocka |
✔Szénhidrát csökkentett
A receptet köszönjük Julikának!
- 50 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform gesztenyeliszt (Szafi Reform gesztenyeliszt ITT!)
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himalaya só (Szafi Reform rózsaszín himalaya só ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 40 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 8 db M-es tojás
- 1 tk. 100%-os citromlé (100%-os citromlé ITT!)
- csipet szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 10 g instant kávé (Szafi Reform instant kávé ITT!)
Krém hozzávalói:
- 80 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 100 g Szafi Reform kókuszkrém/kókusztejszín (Szafi Reform kókuszkrém ITT!)
- 700 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 25 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g rózsaszín himalaya só (Szafi Reform rózsaszín himalaya só ITT!)
- késhegynyi vanília őrlemény (vanília őrlemény ITT!)
- 12 g instant kávé
- 20 g zselatin (zselatin ITT!)
Tetejére:
- 100 g paleo étcsokoládé (paleo étcsokoládé ITT!)
Elkészítés:
Először a krémet készítsük el:
A zselatint olvasszuk fel 100 g kókusztejben és felhasználásig tegyük félre.
A maradék kókusztejbe csomómentesen keverjük bele a többi alapanyagot és állandó kevergetés közben főzzünk meg.
Ekkor tegyük bele a felolvasztott zselatint, alaposan kavarjuk össze őket, majd ha langyos lesz, tegyük a hűtőbe.
Piskóta elkészítése:
A tojásokat a sóval, citromlével és édesítőkkel, gépi habverővel verjük keményre és kanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd kavarjuk csomómentesre.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 42×33 cm-es tepsit és egyenletesen simítsuk el benne a piskótamasszát. (Ha nincs ekkora tepsink, akkor 3 egyforma lapot is lehet sütni.)
Sütése:
Előmelegített, 175 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 perc.
A piskótalapot vágjuk 3 egyenlő részre, a krémet osszuk 2 felé.
Kenjük egyenletesen a krémet a lapokra, majd fedjük be az utolsó lappal. (Erre nem kerül krém.)
Csokimáz elkészítése:
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és kenjük rá a felső lapra.
Legalább egy órát rakjuk hűtőbe, majd vágjuk 16 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- 120 kcal
- 5,7 g fehérje
- 9,3 g zsír
- 5,9 g ch
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!