Hozzáadott zsiradéktól mentes, csökkentett kalóriatartalmú, „mindenmentes” vegán torta
(glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica-, burognya-, rizs-, maglisztmentes, hozzáadott olaj, hozzáadott cukor és sütőpor nélkül készült piskóta!)
100 gramm kész piskóta GI értéke: 35 (a lenti recept alapján)
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes,
Hozzávalók (485 grammos piskótához):
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 180 g langyos víz
- 40 g 100%-os frissen facsart citromlé
- 70 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- (adható hozzá 100 g cukormentes sárgabarack lekvár, úgy sokkal puhább!)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. (EZ Coat olaj spray ITT!)
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a hajdinás piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
Nagyobb tepsiben készítve, illetve más édesítővel változhat a sütési idő, ezért ne hagyatkozzatok az általam megadott sütési időre, hanem figyeljétek (tűpróba!) - Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Sárgabaracklekvárral készítve egy kicsit tovább kell sütni, TŰPRÓBA FONTOS!
- 100 g málna
- 75 g Szafi Reform eper pudingpor (Szafi Reform eperpuding ITT!)
- 1-2 ek. Szafi Reform por eritirit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 2 dl. víz
- 5 g Agar-Agar (Agar-Agar ITT!)
- 50 g Szafi Reform eritrit v. vaníliás eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 300 g piros gyümölcs pl. málna, magozott meggy (fontos összetevő, mert az agar-agarnak önmagában nincs jó íze!)
- 350 g víz
- 5 g 100%-os citromlé
Hamar megdermed a zselé már szoba hőmérsékleten is (kb. fél óra), de a krém miatt 1 éjszakát kell pihentetni a hűtőben!
************
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
Gyümölcsös, pudingos piskóta, morzsás desszert tál |
További piskóta receptek:
-> Amennyiben egy búzaliszthez hasonlító, nagyon finom (szerintem a legfinomabb), csökkentett szénhidráttartalmú, PALEO piskótát szeretnél kapni, úgy ezt a piskótát ajánlom hozzá! ( A receptjét ITT találjátok!)-> Amennyiben extra szénhidrátszegény diétán vagy, esetleg esti étkezésre szeretnéd enni, úgy személyes tapasztalatom és vélemény szerint egyrészről ne tegyél bele gyümit, és ezt a minimális szénhidráttartalmú, PALEO piskótát ajánlom hozzá! (A receptjét ITT találjátok!)!
Mascarponés-erdei gyümölcsös torta, Szafi Free világos piskóta lisztkeverékből
Kisné Gáspár Éva készítette ezt a gyönyörű fotót, és Ő írta a receptet is:
„Két lapot sütöttem, majd mikor kihűltek a következő krémmel töltöttem:
– 1 nagy és 1 kis doboz mascarponé (az enyém 250g-os és 475g-os volt)
– fél citrom leve
– 2 ek. Szafi Reform 1:4 édesítő (Szafi Reform 1:4 édesítő ITT!)
Ezt jól kikevertem, majd felébe erdei gyümölcsöt tettem, ez került a lapok közé (nem tettem bele sokat, hogy ne legyen folyós az állaga).
A krém másik felével (fehér) vontam be a tortát, erdei gyümölccsel díszítettem.
Fagyasztóba tettem 10 percre és ezután szeleteltem.”
Update (Ti Készítettétek):
Lázár Manuella elsőként a #szafifree piskótát tesztelte, ezt írta róla:
Szafi Free „mindenmentes” meggytorta |
Rácz Erikának ilyen lett a „mindenmentes” Szafi Free málna torta:
Szafi Free világos piskóta málnalekvárral |
„Szafi Free piskóta – nem bírtam megvárni, hogy a töltelékkel pihenjen, így csak felkockázva öntöttem le pudinggal és gyümölcsökkel. Isteni finom a tésztája, ezek az új #szafifree termékek hihetetlen jók!”
Szafi Free vegán, „mindenmentes” piskóta |
Szinti „mindenmentes” (glutén-, tej-, tojás-, és hozzáadott cukortól mentes!) avokádó csokikrémes tortája ilyen lett, és ezt írta róla:
„Szeretném Neked megköszönni a rengeteg sok munkádat. A Szafi Free termékek egyszerűen fantasztikusak…jobb szót nem is találok rá. Még csak a kenyérlisztet és a világos piskóta lisztkeveréket használtam, tökéletes eredménnyel. A férjem és a család szerint is „igazi” lett a zsemle is és a piskóta is. A gyümölcstortához a csomagoláson levő receptet használta, és avokádós csokikrémmel (recept ITT!) kentem meg, így viszem a délutáni grillpartyra.
Nagyon nagyon nagyon köszönöm minden ételallergiás nevében!
Üdv, Szinti”
Szafi Free vegán világos piskóta |
Neer Dorottya születésnapi tortája ez a gyönyörű szép, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajos magmentes, hozzáadott cukormentes gesztenye torta volt.
Így készült:
„MINDENMENTES gesztenyés szülinapi torta projekt.
A torta alapja természetesen #szafifree világos piskótából készült. A krém pedig: Natúr gesztenyepüré, vaníliás mandulatejjel készült tápióka puding (keményítőből, nem gyönygyből), kókusztejszín és zselatin keveréke. Meggyel az igazi. A díszítéshez csak egy kis kókusztejszínnel lazítottuk a natúr gesztenyét.”
Tóth Éva tiramisut készített ebből a piskótából:
Alexandra is Szafi Free tiramisut készített a világos piskóta lisztkeverékből:
Horváth Andrea nagyon finomatt sütött: „Tiramisu készült a vendégeimnek Szafi Free világos piskótalisztből, kókusztejes kávéval meglocsolva és mascarpone helyett kókusztejszínből, hogy a tejérzékenyek is fogyaszthassák (glutén,- tej,- cukormentes).”
@zarin_fitt töltötte fel ezt a képet az Instagramra:
Férjem megint alkotott.
Szafi Free világos piskóta lisztkeverék + 1 evőkanál Szafi holland kakaó.
A krém: 250 gramm zsírszegény túró + kevés Szafi negyedannyi édesítő turmixolva és beleforgatva a habbá vert cocomas kókuszkrémmel.
2 adagot csinált, egyik adag simán a túrós kókuszos réteg, a másikra rakott egy kevés epres dia wellness lekvárt. Isteni finom :)”
Lantos Nóra vaníliás pudingos, meggyes piskótát sütött:
Láng Krisztina csodás pudingos-gyümölcsös tortája Szafi Free világos piskótából, és vaníliás zabpudingból (RECEPT ITT!):
Szandra Sibalin készítette ezt a nagyon finom sütit: „Epres pudingos túrótorta, Szafi Free világos piskóta lisztkeverékbôl. Közepén túrókrémmel, tetején epres banános zabpudinggal (ITT RENDELHETŐ!), mellé pedig sk. mindenmentes eperlekvárral.”
Kátai Dóra Szafi Free piskótából készítette ezt a fincsi tortát:
Lukács Zsanett csodás Szafi Free gluténmentes, tejmentes, TOJÁSMENTES tortája:
Nyitrayné Bakos Annamária guszta gyümölcsös piskótája:
Szafi Free gluténmentes epres torta
Törő Zsófia epres-cukkinis tortája: (A krém receptje itt található: RECEPT ITT!)
Szafi Free gluténmentes epres-cukkinis torta
„Sós karamella krémes vegán süti. Az első próbálkozásom a Szafi Free piskóta liszttel és bár nem szeretem a hajdina ízét, ezen meg se érzem. Nagyon jó állagú piskóta lett, amit a karamellás krémmel töltöttem. Az előkóstoló szerint nagyon jó lett.” -írta fotójához Tankó Georgina
Szafi Free gluténmentes vegán karamellás süti
Boda Piroska szilvás piskótát sütött Szafi Free világos piskóta lisztből:
Szafi Free gluténmentes vegán szilvás piskóta
@violet_a.gain Instagramon osztotta meg fotóját, málnás túrótortát készített:
Szafi Free gluténmentes málnás túrótorta
Selymesen krémes poharas desszert Csikai Andreától. Így készítette: „Tiramisumhoz készült Szafi Free piskótábòl tettem el egy keveset és ezt rétegeztem Alpro vanílila joghurttal. A tetejére Szafi Free fahéjas almás müzli és vörösáfonya került.” (Szafi Free fahéjas-almás müzli ITT!)
Pohárdesszert Szafi Free vegán piskótából
Lovas Barbi ünnepi színekben készített tortája: „A tészta Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékből készült, matcha porral (Szafi Reform matcha zöldteapor ITT!) és céklával színezve. A krém laktózmentes mascarpone és joghurt eperrel, kókusszal…. ízorgia”- írta fotójához.
Szafi Free gluténmentes hajdinás piskóta
„Nemzeti ünnep, nemzeti színű torta. Hajdinás piskóta lisztből csináltam a piskótát, egy pici piros és zöld színű ételfesték került bele.Mindent a csomagolás leírása szerint. A krém, túró és mascarpone, pici négyszeres, és vaníliás eritrit.”- írta fotójához Tóth Erika
Szafi Free gluténmentes hajdinás piskóta
Anett kókuszgolyót készített a Szafi Free vegán piskótából:
Kókuszgolyó Szafi Free vegán piskótából
„Szafi Free HAJDINÁS PISKÓTA + Szafi Free Vegán “túró”krém (RECEPT ITT!) + Szafi Free Light Feketeribizli-szőlő lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) + Áfonya + Eper. Isteni fincsi torta lett!”- írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária
Szafi Free gluténmentes vegán „túró”krémes torta
Fürst Eszter vegán somlói galuskát készített a piskótából +12 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor hozzáadásával (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!), Szafi Free vaníliás (RECEPT ITT!) és kakaós zabpudinggal (RECEPT ITT!):
Szafi Free vegán hamis somlói galuska
Czank Nikolett tiramisu sütije:
Szafi Free gluténmentes tiramisu süti
Botos Reni Szafi Free karamellás csokis sütit készített:
„Piskóta hozzávalók:
- 300 g Szafi Free Hajdinás piskóta vagy Karobos muffin lisztkeverék
- 210 g langyos víz
- 40 g almaecet/citromlé
- 90 g por eritrit
- 1,5 csipet só
Külön tálban kimérjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összekeverjük a kettőt és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Krém hozzávalók:
- 100 g Szafi Free karamellás zabpuding por (Szafi Free karamell ízű zabpudingpor ITT!)
- 50 g Szafi Free zabdara (Szafi Free zabdara ITT!)
- 1 l növényi tej (én zabtejet használtam)
- 30 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- Hidegen csomómentesre keverjük a hozzávalókat, majd folytonos kevergetés mellett megfőzzük.
Összeállítás:
A kisült piskótát feldaraboljuk és 2 dl növényi tejbe megforgatjuk. A felét egy nagy tál aljára tesszük, majd jöhet rá a krém fele. Ezután jöhet rá a piskóta és a krém másik fele. A tetejére ízlés szerint mogyoróvajat és csokoládét szórunk.
Én nem vártam meg ameddig kihűl a piskóta meg a krém, melegen állítottam össze, de 1 hűtőben töltött éjszaka után lesz az igazi.”
Szafi Free karamell pudingos hajdinás piskóta
Antalné Béládi Ildikó Szafi Free vegán tiramisut készített a piskótából. A krémet így készítette: „Krém recept:
Hozzávalók: 50 g Szafi Free karamell ízű zabpudingpor, 5-6 dl nálam cukormentes zabtej..”
Szafi Free gluténmentes vegán tiramisu
Antalné Béládi Ildikó is vegán tiramisut készített a piskótából, ezt írta fotójához:
„Krém recept:
Hozzávalók: 50 g Szafi Free karamell ízű zabpudingpor, 5-6 dl nálam cukormentes zabtej, 1 EK Szafi Free ötszörös, 1 doboz vegán mascarpone, 2 TK vanília aroma.
Keverjük össze a zabpudingport, a tejet és az édesítőt egy edénybe. Kézi habverővel folyamatos kevergetés közben, főzzük krémesre. Kicsit hagyjuk hűlni, majd mikor langyos belekeverjük a vegán mascarponet és egy kis vanília aromát.
Kávé: Szafi Reform 3 TK kv+3dl forró víz+fél üveg rum aroma.
Ezután mehet is az összeállítás. Szerintem mindenképp próbáljátok ki!! Én még epret szedtem a krémre a rétegezésnél! Nagyon finom lett.”
„A mai menünk fő támogatója a Szafi Free hajdináspiskóta lisztkeverék..És igen…kókuszgolyó után kókuszkocka. Piskóta: a zacskó hátoldalán lévő recept szerint, fél adagban. Csokikrém: 1 adag Szafi Free kakaós zabpuding+ ízlés szerint rum aroma+ nekem pici Szafi Reform kakaópor, hogy kakaósabb legyen.”- írta fotójához Zsikla Dóri
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
Kiss-Gáspár Mónika vegán tiramisut készített a piskótából és Szafi Free vaníliás zabpudingból (RECEPT ITT!):
Antalné Béládi Ildikó tejmentes csokoládé tortát készített a piskótából, az alábbi módosításokkal:
„+ én raktam bele egy csipet sót, por eritrit helyett 1 ek ötszörös erősségű Szafi Free édesítőt, 100g házi cukormentes eperlekvár a barack helyett.”
Krém hozzávalói:
- 2 tábla étcsoki
- 400 g Kara kókusztejszín
- 3-4 púpos ek Koko vegan vaj
- 1 ek Szafi Free ötszörös erősségű édesítő
Elkészítés:
A csokit vízgőz fölött megolvasztom, közben hozzá öntöm 100g kókusztejszínt és összekeverem, majd mehet hozzá 1 púpos ek koko vaj. Ha kész, hozzá keverek még 3 ek koko vajat habverő segítségével, majd az egészet hűlni hagyom. Addig a 300g kara kókusztejszínt a fagyasztóba teszem 30 percre, majd habverővel kemény habbá verem. (Kb 20-25perc). Ha ez is kész, a csokis krémet és a tejszínt kanalanként egybe keverem kézi habverővel.
A piskótát ketté vágom, és megkenem házi eperlekvárral. Ezután mehet rá egy adag csokikrém, utána a következő piskóta, amit szinten lekvárral kenek meg. Kicsit csúszkálni fog a krémtől a piskóta, de én egy csatos torta formát köré raktam és utána kentem, öntöttem rá a maradék réteget. A szélére is lefolyt, és gyorsan beraktam a fagyóba 20 percre.”
Szafi Free gluténmentes csokoládé torta
Szandi kakaós zabpudinggal (Szafi Free kakaós zabpuding por ITT!) és málnával töltötte:
Szafi Free gluténmentes vegán pudingos piskóta
Talián Andrea kókuszkockát sütött:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
Boda Piroska meggyes-mascaprone krémmel töltötte a piskótát, ezt írta fotójához:
„A piskótát megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket.
Mascarpone krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl növényi kókuszital (vagy hagyományos tej)
- 2 csomag 11 g-os színtelen tortazselépor
- 1 mascarpone (250g)
- ízlés szerinti édesítés (én Szafi Reform négyszeres édesítőszert használtam)
A pudingot megfőzzük, ahogy besűrűsödött hozzákeverjük a tortazseléport, felrottyan és levesszük a tűzhelyről. Gondosan elkeverve hozzáadjuk a mascarpone-t és mehet a kihűlt piskóta rétegre.
Hagyjuk teljesen(!) kihűlni.
Meggyes réteg:
- 700 g fagyasztott, magvazott meggy (fontos, hogy fagyasztott állapotban 700g)
- 2 csomag 11g-os színtelen tortazselépor
- ízlés szerinti édesítés
A fagyasztott meggyet edényben felhevítjük, édesítjük és a zseléporral összekeverjük, majd összefőzzük.
A meggyes masszát ráöntöttem a mascarpone-ra és hagytam éjszaka teljesen kihűlni, majd reggel szeleteltem.”
Szafi Free gluténmentes meggyes-mascarpones torta
Boda Piroska mangós-mascarpones tortát is készített a piskótából, ezt írta fotójához:
„Mint tudjátok, igyekszem a hagyományos ételek hozzávalóit kiváltani, vagy ötvözni reform megoldásokkal, egészségünk védelme érdekében. Ez így történt (az első alkalommal elkészített) torta esetében is, melyet úgy érzem havi legalább egyszer-kétszer el fogok készíteni különféle ízesítéssel….
A piskótát megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket.
Mascarpone krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl növényi kókuszital (vagy hagyományos tej)
- 1,5 csomag 11 g-os színtelen tortazselépor (11g)
- 1 mascarpone (250g)
- ízlés szerinti édesítés (én Szafi Reform négyszeres édesítőszert használtam)
A pudingot megfőzzük, ahogy besűrűsödött hozzákeverjük a tortazseléport, felrottyan és levesszük a tűzhelyről. Gondosan elkeverve hozzáadjuk a mascarpone-t és mehet a piskóta rétegre. Hagyjuk kihűlni. Én mivel már késő este volt kitettem a teraszra, így percek alatt megdermedt a krém.
Mangókrém:
- 1 üveg (200ml) Szafi Free mangó velő (Szafi Free mangó velő ITT!)
- 1,5 dl víz
- 1,5 csomag 11g-os színtelen tortazselépor
- ízlés szerinti édesítés
Véleményem szerint ha 3-4 érett mangó gyümölcshúsát az édesítőszerrel, vízzel, zseléporral összedolgozzuk, azaz botmixerrel pürésítjük és összefőzzük, hasonló állagú réteget kapunk. A mangó réteget ráöntöttem a mascarpone-ra és hagytam éjszaka teljesen kihűlni, majd reggel szeleteltem.”
Szafi Free gluténmentes mangós mascarpones torta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!