Krumplifőzelék ízű gluténmentes,tejmentes paszternákfőzelék recept
Paszternák főzelék:
Paszternák pl. a tescoban kapható.
Nekem ez kb. 3-4 adag:
0,5 kg. paszternákot megpucoltam, felkarikáztam, majd feltettem főni annyi vízzel, hogy éppen, hogy ellepje, a főzővízhez adtam sót (Szafi Reform himalaya só ITT!), majorannát (Szafi Reform majoranna ITT!) és babérlevelet.
Mikor megfőtt a paszternák, turmixgépbe mertem 2 merőkanállal főző lével, főtt paszternákkal együtt, majd a turmixgépbe belekanalaztam kb. 1 evőkanál hozzáadott cukortól mentes mustárt (hozzáadott cukortól mentes mustár ITT!), citromlevet, még egy pici sót, 1 dl kókusztejszínt (kókusztejszín ITT!), és 1 nagy evőkanál Szafi Reform gluténmentes zabpehelylisztet (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!).
Ezt jó alaposan összeturmixoltam, majd a tűzön lévő főtt paszternákhoz öntöttem folyamatos kevergetés mellett (azaz behabartam).
Aki rendes tejföllel habarja annak nem kell a citromlé, ez csak azért kellett bele, hogy a tejföl savanykás ízét valamivel előidézzem.
Nagyon finom krumplifőzelék íze lett. 🙂
Ja és először kevesebb lisztet adtam csak hozzá, de nem akart besűrűsödni, úgyhogy újra ki kellett mernem egy kicsit belőle a turmixgépbe, akkor adtam még hozzá lisztet, megint turmixoltam, és újra behabartam, na úgy már jó lett.
Ha viszont csak simán a lisztet adtam volna hozzá, akkor csomós maradt volna, tudjátok ez a habarás lényege.
Ennyire egyszerű főzni. Igazam van? 🙂
Cukkini tócsnit így tudtok készíteni (most picit több liszttel, és Szafi Reform fasírt fűszersóval készült): RECEPT ITT!
Ti készítettétek Recept
A recept készítője: Barna Éva
Zellerfőzelék & Növényi sajtos cukkini fasírt
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
RECEPT
Zellerfőzelék:
1 fej felkockázott hagymát kevés kókuszzsíron megdinszteltem, rátettem 1 cikk apróra vágott fokhagymát.
Erre jött a feldarabolt zeller.
Fűszereztem: Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!), adalékmentes ételízesítő (Szafi Reform ételízesítő ITT!), borsikafű (Szafi Reform borsikafű ITT!), tárkony (Szafi Reform tárkony ITT!), fel citrom leve, 1 tk.cukormentes mustár (hozzáadott cukortól mentes mustár ITT!).
Kevés vizet öntöttem rá, fedő alatt puhára paroltam.
Kb. 3 evőkanál zellert kivettem, hozzá adtam kevés vizet (kb. 1,5 dl), 2 csapott ek.zabpehelylisztet (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!) és 1,5 dl sovány bio joghurtot (vagy tejmentesen: kókuszjoghurt -> kókuszjoghurt recept ITT!).
Ezeket botmixerrel pürésítettem, majd viszaöntöttem a többi zellerhez. Picit forraltam és kész.
Növényi sajtos cukkini fasírt:
2 cukkinit lereszeltem, besóztam.
Kicsit állt, kicsavartam, majd hozzáadtam 3 tojást, 5 dkg Violife sajtot reszelve (Violife sajt ITT!), zabpelyhet (zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!).
Fűszerek: adalékanyagmentes ételizesítő (Szafi Reform ételízesítő ITT!), majoránna (Szafi Reform majoranna ITT!), pirospaprika ,borsikafű, petrezselyem zöld.
Összekevertem, majd kókuszzsírral (Szafi Reform kókuszzsír ITT!) lekent, sütőpapirral bélelt tepsibe adagoltam.
200 fokon hőlégkeveréssel kb.25-30 perc alatt készre sült.
Update (Ti Készítettétek):
@vis_vitalis_1 Instás képe: „Karalábéfőzelék cukkinis tócsnival (RECEPT ITT!). Nagyon könnyű, nagyon gyorsan készen van,nagyon finom!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!