Egyszerű ebédötlet: 5 perces hamis vegán rakott kel
Mivel az ízeket a fűszerek adják egyáltalán nem hiányzott nekem belőle a hús! Természetesen aki szeretne adhat hozzá darált húst is! Nem szoktam rizst enni csak nagyon ritkán. Az ízét nagyon szeretem viszont engem nem igazán laktat pár óra múlva elég éhes maradok utána sokkal jobban mint a többi körettel, amit szoktam enni úgyhogy ha eszem akkor csak az íze miatt. Nem éppen lassú felszívódású ch.!
Szóval maradt még egy kis Vegán sajtkrémem (a mángoldos nokedliből, aminek a receptje ITT található), úgyhogy elhasználtam. A sajtkrém bármilyen más tejszínnel helyettesíthető!
Kínai kelt felvágtam, olajsprayvel (EZ Coat olajspray ITT!) kifújt serpenyőben megfonnyasztottam Szafi Reform kenyér- és fasírt fűszerkeverékkel. (Szafi Reform kenyér fűszerkeverék ITT!, Szafi Reform fasírt fűszerkeverék ITT!) Aki húsosan szeretné készíteni az a legelején adja hozzá a darált húst. A kenyér fűszerkeverék köményes mivoltja nagyon passzolt hozzá.
Ezután belekevertem a sajtkrémet és a főtt (basmati) rizst is és így is pirítottam egy kicsit az ételt majd ment a bendőbe. Ha ennék tejfölt vagy lett volna növényi tejfölöm akkor még azzal is lelocsoltam volna. Hihetetlen gyors és finom és a fasírt fűszerkeverék miatt olyan mintha húsos lenne. Annyira szeretem ezeket a fűszerkeverékeket! (Szafi Reform paleo fűszerek és fűszerkeverékek ITT!)
*************
Rizs nélkül, zabpehellyel így tudtok rakott kelt készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes zabtörettel így tudtok rakott kelt készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!