Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Szafi Free gluténmentes eper mousse torta
Szafi Free gluténmentes eper-mousse torta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A piskóta a vegán vaníliakrémes-szilvazselés szelet alapján készült (RECEPT ITT!), egy kisebb módosítással.
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 180 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 70 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 50 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!) – vagy 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 165 g langyos víz
- 15 g cukormentes citrom-lime szörp (vagy helyette is víz)
- 1 bio citrom reszelt héja
Keverjük össze külön edényben a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és kavarjuk csomómentesre.
Öntsük a masszát egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába és egyenletesen simítsuk el.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük, majd rácson hűtsük ki.
Krém hozzávalói:
- 250 g eper lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 50 g kókusztej (Alpro kókusztej ITT!, házi kókusztej RECEPT ITT!)
- édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT! Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!, Szafi Reform eritrit ITT!)
- 50 g Szafi Free epres-banános zabpuding por (Szafi Free epres-banános zabpuding por ITT!)
Elkészítés:
A piskótát félbevágtam és a következő krémmel töltöttem: tavalyi saját eperlekváromat átpasszíroztam, 250 grammot. Hozzáöntöttem 50 g kókusztejet, édesítőt, 50 g Szafi Free eper-banán pudingot, sűrűre főztem.
Eper mousse hozzávalói: (a Szafi Reform eper mousse torta alapján készült, RECEPT ITT!)
- 260 g friss eper (de lehet mirelit is, viszont az vizesebb)
- 1 ek. víz
- 60 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
- 24 g víz a zselatin feloldásához
- 450 g növényi tejszín vagy Cocomas vagy egyéb kókusztejszín (Cocomas ITT!)
Elkészítés:
Az epret apró kockára vágjuk, az édesítővel, a vízzel és 100 g tejszínnel feltesszük kicsit főzni, de ne forrjon! A zselatint feloldjuk a vízzel és az eperhez öntjük. Ezt leturmixoljuk, a maradék tejszínt közepes keménységűre felverjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A langyos epres krémhez hőkiegyenlítéssel adagoljuk a felvert tejszínt és a végén még kicsit összedolgozzuk az egészet. A formába hagyjuk a piskótát és a tetejére öntjük majd betesszük a hűtőbe megdermedni. Ha rétegezni akarjuk akkor tegyük be a hűtőbe kicsit megdermedni a krémet és utána tudjuk kenni a lapokra.
Szafi Free gluténmentes eper-mousse torta
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária gyönyörű születésnapi tortája:
Szafi Free gluténmentes eper-mousse torta
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes eper-mousse torta
Pelenczei Petra Szafi Free csökkentett rosttartalmú piskótával (RECEPT ITT!) készítette, ezt írta fotójához: „Tetejére: epret és eper lekvárt kevertem ki pici édesítővel és citromlével.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!