Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Szafi Free epres túrótorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók az alaphoz (18 cm-es formához):
- 1 tojás
- 100 g Szafi Free epres-banános zabpuding por (Szafi Free epres-banános zabpuding por ITT!)
- édesítő (kb. 30-40 g cukornak megfelelő) (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 1 ek. Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 ek víz, ha szükséges
A krémhez:
- 250 g (laktózmentes) túró
- 200 g (laktózmentes) krémsajt
- 2 tojás
- édesítő ízlés szerint
- 30 g Szafi Free epres-banános zabpuding por (Szafi Free epres-banános zabpuding por ITT!)
- rum aroma (rum aroma ITT!) (vagy vanília, de el is hagyható, viszont szerintem nagyon jó kis plusz ízt adott neki)
- 50 g Szafi Free eperlekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
A tetejére:
- 150-200 g eper
- édesítő ízlés szerint
- kb. 90 g víz
- 25 g Szafi Free epres-banános zabpuding por (Szafi Free epres-banános zabpuding por ITT!)
- kb. egy evőkanál citromlé (elhagyható)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit aprítógéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit (a lekvár kivételével) kézi habverővel elkeverjük. A tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a krémet és előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem)
Az epret apróra vágjuk. A vizet, édesítőt, pudingport elkeverjük, ráöntjük az eperre és összefőzzük, a végén adunk hozzá egy evőkanálnyi citromlevet.
Amikor kicsit kihűlt a torta, ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük. (Úgy a legjobb, ha legalább 24 órát pihen.)
Update (Ti Készítettétek):
Kriszti fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!