Komáromi Kisleány, a 2018-as ország tortája Julika módra Szafi Reform alapanyagokból
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Komáromi Kisleány a 2018-as ország tortája Julika módra Szafi Reform alapanyagokból
Nagyon hosszúnak és bonyolultnak tűnhet, de ripsz-ropsz kész van.
Először készítsük el a krémeket:
Körtezselé hozzávalói és elkészítése:
- 1 nagyobb körte (héjastól, aprítva, magozva 217 g)
- 30 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g frissen reszelt gyömbér
- 15 g citromlé
- 8 g pektin (pektin ITT!)
- 6 g zselatin (zselatin ITT!)
- 100 g víz
Keverjük össze a pektint az édesítővel.
Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, rakjuk bele a körtét, a sót, a citromlevet, a gyömbért és fedő alatt főzzük puhára.
Ezután adjuk hozzá a pektint, majd alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben 2-3 percig főzzük.
Végül tegyük bele a zselatint és botmixerrel pürésítsük.
Hűtsük ki.
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Öntsük bele a körtezselét és dermedésig tegyük hűtőbe.
Csokiréteg hozzávalói és elkészítése:
- 30 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g zselatin (zselatin ITT!)
- 140 g víz
- 130 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
Külön keverjük össze a folyékony és aszáraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe.
Alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben forrósítsuk fel.
Hűtsük ki.
Ha megdermedt a körtezselé, öntsük rá a fele mennyiséget és további felhasználásig tegyük vissza hűtőbe.
Vaníliakrém hozzávalói és elkészítése:
- 350 g kókusztej (kókusztej ITT!)
- 80 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g Szafi Reform sütemény lisztkeverék (Szafi Reform sütemény lisztkeverék ITT!)
- 1 vaniliarúd magjai
- 16 g zselatin (zselatin ITT!)
- 3 db tojás sárgája (58 g)
- 200 g Joya kókuszjoghurt
- 100 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 25 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Keverjük a fele édesítőhöz a zselatint.
Habosítsuk ki a tojássárgákat a maradék eritrittel.
Öntsük a kókusztejbe a lisztet, szórjuk bele a sót, majd alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben forrósítsuk fel.
Ekkor hőkiegyenlítéssel keverjük a tojássárgákhoz a forró folyadékot, tegyük vissza tűzhelyre, forraljuk fel, majd főzzük 2 percig.
A végén keverjük bele a zselatint. (Ekkor már nem kell a tűzhelyen lennie.)
4-5 percig hagyjuk állni, majd öntsük késes aprítóba.
Rakjuk bele a kókuszkrémet, a joghurtot, és az olajat, majd daráljuk krémesre.
Felhasználásig hagyjuk a konyhapulton, (néha keverjük át) majd rakjuk a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.
Vegyünk el belőle kb. 80 grammot, rakjuk tortanyomózsákba és ezt is tegyük a hűtőbe. (Ez lesz majd a díszítés anyaga.)
Csokidísz hozzávalói:
- 40 g paleo csokoládé (paleo csokoládé ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Ezeket gőz fölött olvasszuk meg, majd öntsük formába és hűtőben dermesszük meg.
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 75 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 75 g őrölt dió
- 20 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g frissen reszelt gyömbér
- 15 g citromlé
- 10 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 tojás (48 g)
- 1 tojás sárgája (16 g)
- + 3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd tegyük bele a folyékony hozzávalókat és gyúrjuk össze.
Rakjuk 15 percre hűtőbe.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk ki egy 20 cm átmérőjű körlappá. (Ha törékeny lenne és nem tudjuk nyújtani, akkor egyenletesen nyomkodjuk a formába.)
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó -felső programon 20 perc.
Ezután fordítsuk ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Rakjuk az aljába a tésztát, öntsük rá a vaniliakrém 1/3-át, majd hűtőben dermesszük meg.
Ezután rakjuk a közepére a körte – csokizselés réteget, öntsük rá a maradék krémet és dermedésig rakjuk vissza a hűtőbe.
Végül öntsük rá a megmaradt csokit is, majd ezt is dermesszük meg.
Ezután díszítsük a krémmel, és rakjuk rá a csokikat is.
2018-as ország tortája Julikától, Szafi Reform alapanyagokból
Update (Ti Készítettétek):
Tóth Bettina házi aszalású szilvát tett a torta tetejére:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Melian Brenda fotója:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
„Szafi lisztből semmi sem lehetetlen.” -írta fotójához Lázár Mónika
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Mercédesz is elkészítette, ezt írta fotójához: „PaleOrszág tortája! Komáromi kisleány, aminek az eredetiéhez még nem volt szerencsém, de a paleo változatát már meg is sütöttem. Mi imádjuk!”
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Noríz is elkészítette:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Klári szépséges tortája:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Bari Zita is elkészítette és ezt írta fotójához: „Én is elkészítettem a 2018-as év Ország Tortáját, azaz a Komáromi Kisleányt! Bár eredetileg ez a cukros verzió, most mégis annak a hozzáadott cukortól mentes, Szafi Reform alapanyagokból készült variánsát alkottam meg. Nagyon büszke vagyok, csodás lett!”
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Szijártóné Lajos Ildikó is megsütötte:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Bodor-Nagy Beatrix is elkészítette:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
Vitéz Viktória is megsütötte:
Komáromi kisleány torta Szafi Reform alapanyagokból
„Mangó & Málna vaníliás piskótával, ráadás kakaós réteggel, hogy a tányérunkon is a nyár “napsugarait” élvezhessük!”- írta gyönyörű tortájához Józsa Eszti
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett mangós-málnás torta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!