Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Tankó Georgina)
Szafi Free proteines sajttortás banánkenyér
Szafi Free proteines sajttortás banánkenyér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Találtam két túlérett banánt és egy mascarponét, majd gondolkodni kezdtem hogyan ötvözzem őket. Végül ezt a sajttortás banánkenyeret sütöttem. Nagyon finom lett, szerintem érdemes kipróbálni.”
Banánkenyér hozzávalói és elkészítése:
- 2 tojás
- 2 érett banán (kb 180-190 g)
- 20 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös édesítő ITT!)
- Teáskanál vanília kivonat
- Teáskanál sütőpor (sütőpor ITT!)
- Teáskanál fahéj (Szafi Reform fahéj ITT!)
- Csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 200 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
Robotgéppel összekevertem a nedves hozzávalókat, majd hozzáadtam a piskóta lisztet. Formába öntöttem és 10 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem. Addig összekevertem a sajttorta masszát.
Sajttorta:
- 250 g (laktózmentes) mascarpone
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 2 evőkanál Szafi Free rizscsíra fehérje (Szafi Free rizscsíra fehérje ITT!)
A banánkenyérre simítottam a keveréket majd visszatettem a sütőbe.
150 fokon sütöttem kb 15 percet majd 170 fokon további 30-40 percet.
Amikor a sajtkrém szépen feljött és aranybarna színe lett, akkor lezártam a sütőt és még 15 percet bennhagytam a sütit. Kivétel után kicsit hűtöttem majd felvágtam.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!