Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Húsmentes zsírszegény töltött paprika Szafi Free fehérjés zsemlével
Ezután az étel után megnyaljátok mind a 10 ujjatokat, még azok is, akik húsimádók.
Mindenképp mentsétek el magatoknak húsmentes ebédötletként, mivel remélhetőleg a héten legalább egyszer mindenki húsmentes ebédet eszik, szóval ez a recept mindenkinek nagyon jól fog jönni, nem hiányzik a hús belőle.
A mi családunk nagyon szereti, Naominak hála, akitől az ötlet származik.
Szafi Free fehérjés zsemlével ettük. (RECEPT ITT!)
Íme a recept (7-8 darabhoz):
Először készítsünk hozzá vegán szalonnát, azaz pácolt padlizsánt.
Kockázzunk fel, és Szafi Reform füstsóval (Szafi Reform füstsó ITT!) szórjunk meg másfél padlizsánt (nagyobbakat), és rakjuk jól zárható edényben hűtőszekrénybe min. 8 órára. (Füstölt pirospaprika, és természetes folyékony füst aroma is mehet hozzá, ebben most nincs.) (Szafi Reform füstölt pirospaprika ITT!) (folyékony füst ITT!)
Ha letelt a minimum 8 óra, és kész a pácolt padlizsán:
Főzzünk meg 185 g Szafi Free zabtöretet (Szafi Free zabtöret ITT!) a leírás alapján. (Zabtöret hiányában kölessel is készíthetjük.) (Szafi Free köles ITT!)
Kockázzunk fel egy hagymát, öntsük hozzá a pácolt padlizsánt és minimális Szafi Reform kókuszolajon pirítsuk meg. (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Adjunk hozzá pici vizet, hogy a padlizsán teljesen átfőjön. Tegyünk rá fedőt! Ha a víz elpárolog róla, és még nem puha a padlizsán, pótoljuk!
Ha kész a hagymás padlizsánt öntsük össze a zabtörettel, majd ízesítsük Szafi Reform fokhagymaporral (Szafi Reform fokhagymapor ITT!), őrölt borssal, füstölt pirospaprikával.
Gyúrjunk masszát ezekből az összetevőkből, és pihentessük addig, amíg elkészítjük a mártást, végül a megtisztított, kicsumázott tv paprikákba töltsük bele!
Mártás hozzávalói és elkészítése:
Egy nagyobb lábasba öntsünk 500 g paradicsom sűrítményt.
Keverjünk el benne egy csomag Szafi Reform kínai édes-savanyú szószalapot (Szafi Reform kínai édes-savanyú szószalap ITT!), majd helyezzük el benne a paprikákat.
Tegyünk hozzá annyi vizet, hogy a paprikák legalább félig el legyenek lepve! Fedő alatt hagyjuk főni, addig amíg a paprikák megpuhulnak!
Szafi írta az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/
„Olyan ebédötlet hoztam, amit a növényevők és húsevők is egyaránt szeretnek!
Vegán töltött paprika, (quinoával – Szafi Free gluténmentes quinoa ITT! – készítettem, úgyhogy a töltelék nem akart mind benne maradni, de ennyi baj legyen). A kedvenc kenyérfélémmel készült, aminek a receptjét itt találjátok: RECEPT ITT! (egy csipet negyedannyival még finomabb.)”
Update (Ti Készítettétek):
Vizler-Bokréta Veronikánál így készült ez az ínycsiklandó finomság:
„2 db cukkinit feldarabolok, sóval, őrölt borssal és Szafi Reform füstölt paprika fűszerrel szórom meg majd pici olajon serpenyőben megpárolom. Közben 4x-es mennyiségű vízben megfőzöm a kölest (kb. 150 g szárazon mérve) hozzáadom a kihűlt fűszerezett cukkini kockákat és alaposan összekeverem, paprikákba töltöm (4 db), ami marad azokból gombócot formázok és a paprikák mellé teszem majd Szafi Free fűszeres paradicsomszószt (egy teljes üveggel) + kb. 3 dl vizet öntök rá, reszelek hozzá egy gerezd fokhagymát majd puhára főzöm a paprikákat. Egy az egyben olyan íze van mint a darált húsos változatnak, iszonyú finom!!! Nagyon-nagyon szeretem!”
Húsmentes vegán töltött paprika
Szász Edina picit módosított a receptet, az övé ilyen lett:
„Roppant egyszerű az elkészítése. Szafi Free fűszeres zabköretet (Szafi Free fűszeres zabköret ITT!) 65 g-ot feltettem főni 105 g vízbe 8 percre 5-ös fokozaton. Mikor kész lett adtam hozzá 100 g szétmorzsolt tempeht, majd fűszereztem (bors, fokhagymapor, kacsasült fűszerkeverék) (Szafi Reform fűszerek ITT!)
Betöltöttem ezt az adagot 3 db paprikába. Kifújtam olajsprayvel egy lábas alját, körbe pirítottam a töltött paprikákat. Majd felöntöttem 1 üveg Szafi Free paradicsom szósszal (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!), közben kikevertem kevés vízzel 10 g Szafi Reform magyaros poralapot (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) és hozzá kevertem a szószhoz, fújtam rá 3x a folyékony füstből. Alacsony hőfokon 15 percet főztem. Félidőben fordítottam egyet a paprikákon. Nagyon finom lett!”
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Nyitrayné Bakos Ancika töltött karalábé levest készített a töltött paprika töltelékével:
Húsmentes töltött karalábé leves
Bodnár Réka fotója:
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Nyitrayné Bakos Annamária bagettel fogyasztotta a húsmentes töltött paprikát: (Szafi Reform fehérjés bagett RECEPT ITT!)
Húsmentes töltött paprika és fehérjés bagett
Fürst Eszter is elkészítette:
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Vizler-Bokréta Veronika így készítette:
„Annyit változtattam, hogy zabtöret helyett kölessel készítettem illetve én nem szórakoztam a több órás pácolással, hanem egyszerűen a felkockázott padlizsánt sóval, őrölt borssal és Szafi Reform füstölt paprika fűszerrel szórtam meg és pici kókuszolajon serpenyőben megpároltam. Közben megfőztem a kölest, hozzáadtam a kihűlt fűszerezett padlizsán kockákat és alaposan összekevertem, gyurmászoltam a kezemmel.
Ezután még egyszer sóztam és adtam hozzá két apróra vágott fokhagyma gerezdet. A masszát kicsumázott paprikákba töltöttem majd egy nagyobb lábasba tettem.
Szafi Free fűszeres paradicsomszószt (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!) (egy teljes üveggel) öntöttem rá kb. 3 dl víz kíséretében és ebben főztem puhára a paprikákat.
Pont olyan, mint amit anyukám gyerekkoromban a hagyományos recept szerint készített!”
Szafi Free gluténmentes vegán töltött paprika
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Kovács Szilviának is ízlett, ezt írta: „Zabtöret helyett kölessel, padlizsán helyett pedig gombával készítettem, és nem pácoltam. Szerintem így is, úgy is nagyszerű. Nagyon finom lett, bekerült a kedvenceim közé.”
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Mile-Kovács Erika fotója:
Húsmentes zsírszegény töltött paprika
Vivien is elkészítette:
Zsírszegény vegán töltött paprika
„Vegán töltött paprika, amit kicsit megviselt a főzés. De az ízén ez nem változtat. A paprikákat én Szafi Free kölessel, reszelt répával és padlizsán ,,szalonnával” töltöttem meg.”- írta Kaczur Orsi
„Régóta kívánom, ezért meg is csináltam a húsmentes változatát a töltött paprikának. Finom lett még cukkinit is raktam bele.”- írta fotójához @barbuskakonyhaja
Serfel Tímea is elkészítette:
Húsmentes vegán töltött paprika
Nyitrayné Bakos Annamária konyhájában is sokszor készül ez a húsmentes töltött paprika:
Húsmentes vegán töltött paprika
„Zsírszegény, húsmentes töltött paprika Szafi Free kölessel, Szafi Free paradicsomszósszal, és Szafi Reform kínai édes-savanyú szósz alapporral.”- írta Juhász Vivien
Húsmentes vegán töltött paprika
Mészáros Izabella fotója:
Húsmentes zsírszegény vegán töltött paprika
Csikós Gabi szerint is nagyon finom:
Húsmentes zsírszegény vegán töltött paprika
Mile-Kovács Erika fotója:
Húsmentes zsírszegény vegán töltött paprika
„Nálam a változtatás – volt még 3 gabonás köret (quinoa, fűszeres zabtöret és basmati rizs) fagyasztva és főtt quinoa. Fehér paprika kapta egyik felét, piros a másikat.
Padlizsán szalonna is frissen készült, nem pácoltam előre. Ezt kevertem két körethez. Betöltöttem paprikákba. Házi paradicsomszósszal nyakon öntöttem és kb 15’ alatt készre főztem.”-írta fotójához Nagy Ágnes
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
„A legfinomabb töltött paprika amit az elmúlt 40 év alatt valaha ettem. Nincs benne darált hús és rizs, mégis pont olyan amilyennek lennie kell. Egy igazi klasszikus és nagyon egyszerű elkészíteni!
Az eredeti ötlet Szafi receptes blogjáról származik de én másképp készítem mert nem eszem zabot és nem rajongok a padlizsánért sem.
Nálam így néz ki a recept:
2 db cukkinit feldarabolok, sóval, őrölt borssal és Szafi Reform füstölt paprika fűszerrel megszórom, kevés olajon serpenyőben megpárolom. Közben 4x-es mennyiségű vízben megfőzöm a kölest (a köles súlya szárazon mérve kb. 150 g), hozzáadom a kihűlt fűszerezett cukkini kockákat és alaposan összekeverem. 4-5 db kicsumázott paprikába töltöm. A töltelékből maradni fog, így gombócokat szoktam készíteni és a töltött paprikák mellé teszem. Ezután Szafi Free fűszeres paradicsomszószt vagy ketchupot + kb. 3 dl vízet öntök rá, reszelek hozzá egy gerezd fokhagymát majd puhára főzöm a paprikákat. Nagyon gyorsan megvan és egy az egyben olyan íze van mint a darált húsos változatnak, iszonyú finom!!!(egyénileg édesíthető)”- írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika.
Szafi Free vegán töltött paprika
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!