Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pappné Nagy Evelin)
Csokoládés mousse torta rózsaborsos eperzselével
Csokoládés mousse torta rózsaborsos eperzselével
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A piskóta a Szafi Free karobos muffin és piskóta alapján készült: RECEPT ITT!
Hozzávalók:
- 160 g Szafi Free karobos muffin lisztkeverék (Szafi Free karobos muffin lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) VAGY 8 g Szafi Free ötszörös édesítőszer (Szafi Free ötszörös édesítőszer ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!) – elhagyható!!!
- 16 g frissen facsart citromlé
- 140 g víz
- 1 g olajspray a formához (EZ Coat olajspray ITT!)
Csoki mousse recept:
3 dl Cocomast (Cocomas ITT!) felmelegítettem, elkevertem benne 2 tábla apróra vágott paleo csokit (paleo csoki ITT!) és egy csapott kávéskanál Szafi Free ötszörös édesítőt. (Szafi Free ötszörös édesítőszer ITT!)
Egy éjszakán át hűtőben pihent. Másnap robotgéppel habosítottam rajta és hozzákevertem egy csomag expressz zselatint.
Rózsaborsos eperzselé:
500 gramm megtisztított epret feltettem főni egy citrom levével, 1 dl vízzel, adtam hozzá egy kiskanál mozsárban őrölt rózsaborsot, egy pici csipet sót és ízlés szerint Szafi Free ötszörös édesítőt.
Amikor már megpuhult az eper botmixerrel kicsit pürésítettem rajta. Kb 1,5 dl-t félre tettem belőle az epres mousse réteghez.
Közben beáztattam hideg vízbe 6 db zselatin lapot, majd kicsavartam és belekevertem a forró, fűszeres eperpürébe. Egy kapcsos tortaformát (18 cm-es) kibéleltem fóliával és 1 cm vastagon öntöttem bele a szószt. Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Epres mousse:
1-1,5 dl cocmashoz kevertem ugyanennyi eper szószt és egy éjszakára hűtőbe tettem, hogy jobban összeérjenek az ízek. Másnap robotgéppel habosítottam rajta és hozzákevertem 1/2 csomag expressz zselatint, majd ráöntöttem a már megdermedt eperzselére és hűtőbe tettem 2-3 órára.
Összeállítás:
A kihűlt piskótának a tetejét egyenesre vágtam és egy állítható tortaformába tettem, jó szorosan rögzítettem. A forma oldalára körben sütőpapírt tettem. A csoki mousse 1/3-át egyenletesen eloszlattam a tetején, majd picit hűtőbe tettem.
Közben a csatos formából kivettem a megszilárdult epres réteget és egy cm-t körben levágtam, ezután ment a csokis rétegre, végül ráöntöttem a maradék csoki mousse-t és visszatettem a hűtőbe dermedni.
A csokimáz a szénhidrátcsökkentett eperkrémes torta alapján készült: RECEPT ITT!
A tetejét pisztáciával, rózsaborssal és gyümölccsel díszítettem.
Update (Ti Készítettétek):
Varga Viktória fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!