Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Bernadett)
Rozmaringos burgonyás kenyér Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverékből
Rozmaringos burgonyás kenyér Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverékből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes, vegán kenyér (RECEPT ITT!) alapján készült az alábbi módosításokkal:
Hozzávalók:
- 300 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 4 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 275 g langyos víz
- 20 g facsart citromlé
- őrölt rozmaring (kb 0,5 g-1 g)
- 250 g főtt, tört burgonya (lehet kombinálni is pl. 210 g burgonya 40 g burgonyapehely) (burgonyapehely ITT!)
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat jól összedolgozom majd a burgonyát is hozzákeverem és alaposan eldolgozom. Kenyérsütő formába teszem a tésztát, egy órát kelesztem letakarva meleg helyen, majd 200 fokos sütőben alsó-felső programon 55 percet sütöm. Ha kész kiveszem a formából és rácson hagyom kihűlni.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Szafi Free csökkentetet rosttartalmú burgonyás-kesudiós kenyér
Szafi Free csökkentetet rosttartalmú burgonyás-kesudiós kenyér
Hozzávalók:
- 125 g főtt krumpli
- 135 g langyos víz
- 10 g frissen facsart citromlé
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 csipet szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 30 g Szafi Free quinoa pehely (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
- 50 g kesudió
- 150 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A főtt krumplit, vizet, citromlét, sót, szódabikarbónát, élesztőt botmixerrel leturmixoltam. Hozzáadtam a quinoapelyhet, az összeaprított kesudiót (hagytam egy keveset a tetejére a szóráshoz), és a lisztet.
Belesimítottam a tésztát szilikon kenyérformába, megszórtam kesuval, lefújtam fokhagymás kókuszolajspray-vel, majd 190 fokon, légkeveréssel kb. 30 percig sütöttem. ”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Milyen állagú kellene, hogy legyen a belseje? Megsütöttem, és mintha teljesen nyers maradt volna belül. Nedves és gyurmaszerű maradt. Az íze nagyon finom lenne pedig. Talán tovább kellett volna sütnöm?
Szia.
Mindent a recept alapján csináltam pontosan, mégis nagyon nyers maradt a kenyér közepe. Mi lehet a gond?
Köszönöm