Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free gluténmentes, vegán omlós linzer
Szafi Free gluténmentes, vegán omlós linzer
Hozzávalók:
- 18 g Szafi Reform kókuszolaj (ennyi volt pont a dobozban) (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 10 g citromlé
- 70 g Cocomas kókuszkrém/kókusztejszín (langyos legyen) (cocomas ITT!)
- 80 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 60 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 70 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A kókuszolajat, citromlevet, citromhéjat és a kókuszkrémet egy tálba tettem és krémesre kevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot, kézzel összegyúrtam és kb. 10 percre hűtőbe tettem.
Lisztezett szilikon lapon átgyúrtam a tésztát, két részre osztottam, amíg az egyik tésztagombóccal dolgoztam, addig a másikat visszatettem a hűtőbe. Kb. 4 mm vékonyra nyújtottam és tetszőleges alakú/méretű linzerformával kiszaggattam.
175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 17 percet sütöttem.
Amikor kivettem a sütőből még nagyon puha volt, de mire kihűlt, elérte kellő állagát. Nem ropog! Ezt hozzá kell tennem, de nagyon finom! Sárgabarack lekvárral töltöttem. (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
RECEPT 2.
Vegán dán „vajas” keksz
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free vegán dán „vajas” keksz
„Eszméletlen finom lett, próbáljátok ki! Régen nagyon sokszor sütöttem hagyományos gm lisztből és Szafisból is, de tojásmentesen sosem próbáltam. Leírom mire érdemes figyelni készítéskor és az arányokat is, mert az alaprecepthez viszonyítva én most másképp készítettem.
Omlós linzer néven megtaláljátok az alapreceptet a Szafi blogon, most nem volt itthon zabpuding porom, Szafi Reform narancsos-vaníliás krémpuding porból is csak 30 gramm, ezért némiképp módosult a recept:
- 18 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 15 g citromlé
- 70 g kókuszkrém (pl. Cocomas vagy Kara) (cocomas ITT!)
- 50 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- egy nagyon pici csipet szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 30 g Szafi Reform narancsos-vaníliás krémpuding por (Szafi Reform narancsos-vaníliás krémpuding por ITT!)
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
A kókuszkrémet és a kókuszolajat mikróban megmelegítettem, hozzáadtam a több alapanyagot és összekevertem a tésztát. Ez a nagyon lágy massza, de ilyennek kell lennie.
Miután összeállítottam, kb. 15 percre hűtőbe tettem.
Ezután lisztezett munkalapon megpróbáltam hengerré formázni, hogy a kinyomózsákba tudjam tenni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomtam a formákat. Egyébként a tészta a hűtőben töltött pihi után valamivel masszívabb de még mindig lágy, ezért célszerű egy jobb minőségű kinyomózsákot használni, nehogy kirepedjen.
175 fokos sütőben 18 percet sütöttem. 14 perc után nekem még nagyon világos és lágy volt a tészta, ezért bent hagytam még picit, persze a idő mindig a sütő erősségétől függ!
Amikor kivettem, akkor is puha volt, kb. 5 percet váram, ezután tettem rácsra, elkönyveltem hogy ez egy nagyon puha „keksz” lesz, de negyed óra múlva már tök jó roppanós, omlós lett az állaga.
Az édesítő mennyiségével érdemes játszani, lehet hogy valakinek ez túl sok vagy épp túl kevés. Akár lekvárral, csoki- vagy mogyorókrémmel össze is lehet ragasztani az ívek mentén, bár szerintem így önmagában a legtutibb.”
Gluténmentes keksz karika készítése AifFryerben TikTok videó:
|
RECEPT 3.
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett isler
(A recept készítője: Sebők Gábor)
Sebők Gábor islert készített a fenti recept alapján, az alábbi módosításokkal:
Hozzávalók:
- 220 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék,
- 180 g Szafi Free vaníliás/karamellás zabpuding (de lehet vegyesen is), (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!) (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!)
- 160 g porcukor/por eritrit, (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 200 g kókusztejszín (langyosan), (kókusztejszín ITT!)
- 100 g (pirított), darált mandula/dió,
- 50 g kókuszolaj, (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 5 g szódabikarbóna, (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 kávéskanál fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön kimérjük, majd pedig a kókusztejszínes keveréket mikróban langyosra melegítjük. Elkeverjük, majd pedig a kétféle hozzávalókat összeöntjük és vagy dagasztógéppel vagy pedig kézzel szépen összedolgozzuk a tésztát. Ha szükséges hozzá egy kis liszt (mert nálam kellett), akkor nyugodtan rakjuk hozzá, míg a megfelelő állagú tésztát meg nem kapjuk. Kb. 10-15 percre tegyük hűtőbe pihenni. Ezután kettéosztjuk a tésztát és szépen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kiszaggatjuk a tetszőleges méretűre és 170-175 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük őket. Figyeljünk rájuk, mert könnyen túlsülhetnek! Én házi baracklekvárral töltöttem meg és étcsokiba mártottam. Olvasztott fehércsokival és liofilizált vörösáfonyával díszítettem.”
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett isler készítése TikTok videó:
|
********************
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, paleo linzert így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free piskóta lisztkeverékből így tudtok gluténmentes vegán linzert készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett dán „vajas” kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Sebők Gábor citromkrémmel töltött mákos linzert készített, ezt írta fotójához:
„Mákos linzer citromos krémmel töltve glutén- és laktózmentesen.
Egyik nap vásárlás közben megláttam a darált mákot és hirtelen megkívántam ezt az üde, savanykás igazi nyári desszertet. Gondoltam a jól bevált isler receptet picit átalakítva finom linzer tésztát tudok majd összehozni.
Viszont ez a végeredmény jóval felülmúlta az elképzeléseimet azt kell mondjam. Annyira jó ez a páros és annyira finom lett a tészta is, hogy jajj. Meg is született egy új kedvenc.
Szóval a tészta kb. 16-17 db linzerkarikához:
-130 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék,
-90 g Szafi Free Vaníliás zabpuding,
-30 g darált mák,
-70 g porcukor,
-10 g citromlé,
-100 g laktózmentes tejszín/kókuszkrém,
-25 g laktózmentes vaj/kókuszolaj,
-5 g szódabikarbóna,
-csipet só, pár csepp vanília kivonat.
A száraz és nedves hozzávalókat kimérjük, majd egybe öntjük és jó alaposan eldolgozzuk. 5-10 percet hagyjuk pihenni a tésztát szobahőn. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben 10-11 perc alatt készre sütjük.
A citromkrém vagy lemon curd már bevált nekem apukám sajttortáján, szóval az pedig a következőképp készült:
-4 db tojás,
-150 g cukor (de lehet kevesebb is, ha valaki savanykásabban szereti),
-3 db nagyobb citrom vagy 4 kisebb,
-80 g laktózmentes vaj.
Az egész tojásokat, a cukrot és a citromok kifacsart levét vízgőz felett egy hőálló tálban elkezdjük felmelegíteni. Folyamatosan kevergetve megvárjuk még krémes állagúra sűrűsödik. Ha ez kész félrehúzzuk, belerakjuk a felkockázott vajat és a citromok reszelt héját. Megvárjuk míg kihűl és megtölthetjük vele a linzereket. Ne sajnáljuk a krémet bele.”
Szafi Free gluténmentes mákos linzer
„Az örök favorit isler, ami esküszöm finomabb, mint a rendes búzalisztes verzió. És ezt nem csak én bizonyíthatom, hanem az egész család és baráti köröm is, mivel kb. minden vendégségbe ezt viszem, mert tudom, hogy nem lehet melléfogni vele, ráadásul egész este az islerekről beszélnek a vendégek, hihiii, és mikor meghallják, hogy ezek glutén-, tej- és tojásmentesek is még inkább meglepődnek.
Az alapreceptet már sokszor megosztottam, viszont most többször is, ha nagyobb mennyiségben készítettem őket raktam bele pici citromlevet, amitől eléggé ragacsos lett a massza és kellett még hozzá plusz liszt. Így picit korrigáltam a meglévő mennyiségeken néhol, de az eredeti recept is megfelelő citromlé nélkül.
Szóval a jelenleg használt receptem kb. 30-32 db islerhez.
-250 g Szafi Free Rostcsökkentett vegán élesztős kenyér lisztkeverék,
-180 g Szafi Free Vaniliás/Karamellás zabpuding fele-fele arányban,
-140 g cukor/eritrit,
-100 g dió/mandula,
-200 g kókusztejszín,
-50 g kókuszolaj,
-15 g frissen facsart citromlé,
-5-6 g szódabikarbóna,
-1 kk fahéj,
-pár csepp vanília aroma (elhagyható),
-csipet só.
A lisztet, zabpudingot, szódabikarbónát, fahéjat kimérjük egy tálba. Ha egész diónk/mandulánk van, akkor én általában a kristályos édesítőszerrel/cukorral együtt szoktam ledarálni, mert úgy nem tapad bele a gépbe. Majd ezt is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
Ezután megolvasztjuk a kókuszolajat, hozzáadjuk a kókusztejszínt, a citromlevet és elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és alaposan eldolgozzuk a masszát, míg egy szép egynemű, tömör tésztát nem kapunk. Kétfelé szedjük a tésztát és alaposan belisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és 170-175 fokos előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük alsó felső fokozaton. Igény szerint tölthetjük lekvárral. Én szoktam állni hagyni 1 estét miután betöltöttem, mert sokkal könnyebb úgy bemártani a csokiba.”- írta fotójához Sebők Gábor
Sebők Gábor meggyes-diós kosárkát sütött a tésztából, ezt írta fotójához:
„Ismét egy régi nagy kedvencemet készítettem el a napokban, ez pedig nem más, mint a jó öreg, sokatok által biztos ismert meggyes-diós kosárka.
Nekem ez tényleg személyes nagy kedvencem és sok gyerekkori emlékem is köthető hozzá.
Mivel a normál változatot már nem fogyaszthatom, így a mi úgynevezett „pótmamánk” készítette el nekem rizslisztből jópárszor, ráadásul legelsőnek úgy, hogy nem is kértük tőle, hanem ő csak úgy meglepett vele és ez nekem nagyon sokat jelentett akkor! Szóval mivel már jó ideje külön élek a szüleimtől, így elég ritkán van alkalmam enni a pótmama csodás sütijéből, ezért rászántam magam, hogy elkészítem.
Egy kicsit pepecselős munka az biztos, de a végeredményért teljesen megérte!
„Minden hozzávalót kimértem egy tálba és alaposan eldolgoztam a robotgéppel. 15 percre a hűtőbe tettem pihenni a kész tésztát. Ezt követően kinyújtottam kb. 3-4 mm vastagságúra, kiszaggadtam és belenyomkodtam kosárkákba, amiket előtte picit kikentem kókuszolajjal.
180 fokos előmelegített sütőben 15-17 percig elősütöttem őket.
A házi meggylekvárt/dzsemet a kertből szedett friss meggyből készítettem el. Ehhez szükséges volt:
-300 g magozott meggy,
-50 g víz,
-60 g eritrit,
-1 nagyobb csipet fahéj,
-20 g vaníliás pudingpor.
A pudingpor kivételével mindent egy lábosban felhevítettem és 5-6 percig forraltam. Ezután adtam hozzá a pici hideg vízzel elkevert pudingport és ezzel besűrűsítettem.
A tetejére a habhoz tudom dióra lenne szükség hivatalosan, de az épp nem volt itthon és gyors kerestem valamit, ami a leginkább hasonlít a dióra és így lett a hab mogyorós-kesudiós… Ami egyébként szuperül feldobta az egész sütit.
Na szóval mindehhez szükséges volt:
-3 db tojásfehérje,
-175 g darált dió, mogyoró, kesudió (vagy ami van otthon),
-50 g por eritrit.
A szobahőmérsékletű tojásból könnyebben lehet kemény habot verni. Szóval miután felvertem a tojások fehérjéjét óvatosan hozzákevertem a darált eritrites diókeveréket. Ezt követően pedig egy habzsákból csak egyszerűen rányomkodtam a sütik tetejére a kész habot. 150 fokos sütőben újabb 15-17 perc alatt rásütöttem a habot a süti tetejére.
Igazából nem voltam benne biztos, hogy csináljak elősütést vagy sem, de végül elősütöttem a kis kosárkákat. Valamint elkövettem egy kis hibát, mert az elősütést követően kiszedtem a formákból a tésztákat, úgy töltöttem meg és sajnos sütés közben kissé szétrepedtek. Szóval ti ne vegyétek ki a formából őket, hanem abban süssétek rá a tojáshabot is!”
Szafi Free gluténmentes meggyes-diós kosárka
„A legfinomabb linzer, amit valaha ettem! Főleg az ÚJ Szafi Free karamellás zabpudinggal (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!) készítve… nem ropogós, de puha és omlós, mint az igazi.”-írta fotójához Juhász Vivien
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Dorka fotója:
Szafi Free gluténmentes linzer
„Vegán lekváros Szafi Free linzert sütöttem. A tésztába pluszba tettem egy kis fahéjat, a töltelék pedig fahéjas szilva-szőlő lekvár.
Nagyon könnyen kezelhető a linzer tészta, könnyű volt vele dolgozni.”- írta fotójához Pintér Alexa
Szafi Free gluténmentes linzer
„Talán ez az eddigi legfinomabb Szafi Free vegán linzer, amit eddig sütöttem. Színre, állagra és illatra is pont olyan, mint az eredeti tojásos verzióé. Most Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvár került közéjük, hűű, de finom!”- írta fotójához Zsikla Dóri
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Herbert Melinda fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros linzer
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Juhász Viviennél gluténmentes vegán kókuszgolyó (RECEPT ITT!) és puha, omlós linzer készült:
Szafi Reform vegán kókuszgolyó és omlós linzer
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes linzer
Ági pudingos-gyümölcsös kosárkákat készített a linzer tésztájából, ezt írta fotójához: „Megkenve csokikrémmel, megtöltve Szafi Free karamellás zabpudingal, majd megpakolva eperrel, áfonyával, tözegáfonyával, és egy pici lime héjjal. Azt kell mondjam brutál jó lett.”
Szafi Free gluténmentes pudingos-gyümölcsös kosárka
Bukor Barbara Lilla fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Juhász Vivien újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes linzer
Nyitrayné Bakos Annamária Szafi Free karamellás zabpudinggal és gyümölcsökkel töltött kosárkákat készített:
Szafi Free gluténmentes linzer kosárka
„Szafi Free gluténmentes omlós vegán linzer. Húúhúhúú, na ez aztán fincsi. Saját házi Szafi Reform sárgabarack és Szafi Free meggy lekvárral töltöttem meg őket. Többször láttam mostanság ezt a receptet a „Szafi közösség”-ben, és nem bírtam tovább, meg kellett sütnöm. Jajj, de jól tettem, ez nagyon ízlik nekem. És tuti, hogy Neki is fog.”- írta fotójához Heni
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Szabó Nikolett fotója:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán linzer
Gothár-Vári Ibolya fotója:
Juhász Vivien pudingos-gyümölcsös kosárkákat készített a tésztából:
Szafi Free gluténmentes pudingos kosárka
Zsikla Dóri pudingos kosárkái:
Szafi Free gluténmentes pudingos kosárka
Darnótzy Alexandra fotója:
Szafi Free gluténmentes isler és linzer
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Nagy Ágnes fotója:
Szafi Free gluténmentes omlós keksz
Csikós Gabi pudingos gyümölcsös kosárkákat készített:
Szafi Free gluténmentes pudingos kosárka
Bianka fotója:
„Ez az isler annyira nagyon finom, hogy nincsenek rá szavak!”- írta fotójához Bartháné Molnár Réka
Juhász Vivien fotója:
Bukor Barbara Lilla is elkészítette:
Boda Piroska fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
@sutvefozve Instagram fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free gluténmentes linzer és isler
Botos Kati fotója:
Szafi Free gluténmentes omlós linzer
Sebők Csilla fotója:
Szafi Free gluténmentes omlós linzer
Talián Andrea fotója:
Szafi Free gluténmentes linzer
„Én házi cukormentes barack- és eperlekvárral töltöttem meg, majd cukormentes tejcsokival bevontam, liofilizált tőzegáfonyával, darált dióval, kókuszreszelékkel díszítettem.”- írta fotójához Juhász Vivien
Szafi Free rostcsökkentett isler
„Még mindig ez a kedvenc, és egyben a legfinomabb mentes linzer! Szafi Free karamellás zabpudinggal készítve…Puha és omlós.”-írta fotójához Juhász Vivien.
Szafi Free gluténmentes linzer
R.Beatrix fotója:
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free rostcsökkentett isler
Bukor Barbara Lilla fotója:
Juhász Vivien fotója:
Guzmics Rebeka fotója:
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes isler
Juhász Vivien újra elkészítette:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú linzer és isler
Sebők Gábor óriás islert készített:
Pandur-Kovács Mónika is elkészítette, ezt írta fotójához: „bármennyit meg tudnék belőle enni.”
Sebők Gábor karácsonyi finomságai (bejgli RECEPT ITT!):
Szafi Free gluténmentes isler és bejgli
Pandur-Kovács Mónika fotója:
Alexandra fotója:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú isler
Ági Szafi Free kajszibarack lekvárral töltötte:
Juhász Vivien húsvéti linzereket és islert sütött:
Szafi Free gluténmentes isler és linzer
Heni islert készített:
„Áfonya lekváros fehér csokis és sárgabaracklekváros étcsokis islerek készültek a hétvégén.
Melyek nemcsak tej, tojás, glutén és cukormentesek, de isteni finomak is. Én Szafi Reform földimandulával készítettem és Torras fehér csokoládéval és 74%-os étcsokival vontam be. A díszítés liofilizált málna.”- írta fotójához Botos Kati
Juhász Vivien fotója:
“Szafi Free mentes szivecskés ishlerek. Számomra ezek a legfinomabbak, legpuhábbak, legomlósabbak, imádom!”-írta fotójához Juhász Vivien.
„Puha és omlós linzerek Valentin napi kiadásban. Ez a recept nagy kedvencem évek óta!”-írta fotójához Juhász Vivien.
“Vasárnapi desszert. Szafi Free islerek Szafi Free lekvárokkal töltve.Nekem az áfonyás a kedvencem. Ez az a sütemény, ami teljesen az igazi isler ízét adja vissza, köszönhetően Gábor csoda receptjének.”-írta fotójához Botos Reni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!